Algunes orquestres... Part II

Les Falles del 2005 foren les ultimes falles que actuava La Metro al nostre Cau, ja eren quatre anys seguits i, el que passa en tot, la gent s'acomoda, els fallers perden el interes i volen novetats, aleshores, es decideix canviar d'orquestra.
Recorde molt be l'ultima canço que va tocar aquesta orquestra al nostre Cau. Serien al voltant de les 8.00 del mati del dia de Sant Josep, al Cau quedabem els fallers que empalmavem amb la desperta i la gent de Sueca que roda tota la nit i no te prou de "Casal", aixina i tot, el Cau estava prou ple de gent gaudint dels ultims ratos d'orquestra de les falles del 2005.
Aleshores es sent el "Himne Regional", i el cantat es fica a cantar-lo, vivint el moment, pensant que seria un exit... Tot al contrari. La gent comença a xiular, a insultar al pobre xic, i xillar fuera i fuera...
Pareix ser, que en eixe moment,la gent que estava al Cau, com a que no era molt simpatizant d'aquesta peça musical.

A les Falles del 2006 tornarem a ser innovadors. Perque no tres dies de ball, tres orquestres diferents? Dicho y hecho. Eixe any com a novetat, anavem a tindre tres orquestres diferents cadascun dels dies de Falles. Les orquestres en qüestio foren EVASION, CHARTER i PRIMERA PLANA, la qual causa una gran sensacio entre tots els fallers. Les dos primeres orquestres eren mes tipo grups, cantant cançons modernes, i el que entenen per "pachanga" es mes musica pop i musica de "exit d'estiu". Primera Plana era mes tipo orquestra, ja que era una part d'una gran orquestra, que per a Falles es partien per poder abarcar un poc mes de mercat.

Personalment, pense que tres orquestres diferents, una per a cada dia es un encert, ja que, conforme esta el mon de les orquestres, avui en dia totes toquen el mateix, les mateixes canços, pero cada orquestra, la toca a la seva manera, per lo tant no se fa repetitiu, que es una de les coses que ha pasat aquest any.

Dos d'aquestes orquestres repetiren per a les Falles següents, CHARTER i PRIMERA PLANA, que toca dos dies perque es la que mes havia agradat a la gent de la comissio.
Aquest any be marcat per la problematica del horari dels Caus. Hasta aquest any, havien fet manega ampla per part del Ajuntament en el tema del tancament del Cau, o sea, que cadascu tancava al hora que volia.
Aquest any marca el inici de la fi. El ajuntament havia ficat de tope les 4 del mati i les 5 del mati per al dia de Sant Josep. Aquesta decissio porta problemes en les comissions, ja que quasitotes començavem el ball a partir de la 1 de la matinada i el cost de l'orquestra per les hores que tenia que tocar era molt elevat, pero no era el problema del Ajuntament...

Aquest any hem tornat de nou a tres dies la mateixa orquestra. BIRD BAND ha sigut l'orquestra encarregada d'amenitzar el nostres dies de Cau. Per a mi, una molt bona orquestra, pero, el problema de sempre, el mateix repertori els tres dies de ball, o sea, que al tercer dia de ball, el faller ja sabia quina canço anava i alguns es queixaven del fet..., i el horari, el arreglarem, començarem el ball a les 12 de la nit, i a les 4 a dormir i preparar-mos per a la desperta.

Fins aci les orquestres falleres que jo recorde que hem tingut, no parle del duos, trios i quartetos que han amenitzat events, Presentacions, etc... perque la llista es llarguissima, pero destacare dos duos que no han fallat mai i que ens porten bons records... MARACANA i REBOMBORI.

Pero, qui ha sigut el que mes "huella" a deixat en la música vinculada a la Falla el Portal?... Algu recorda a "AMABLE"?... recordeu el Sequer de Pallorfa o el Sequer de Pascua? Dons be, no te res que vore en Falles, pero en Pasqua l'historia de Sueca esta molt lligada a la nostra comissio, pero aixo sera per altre dia...


Comentaris

unrodabars ha dit…
Estàs impresionant,pareixes Espanya a l'Eurocopa,je,je.

Per cert bon dia,la opció de tres orquestres tres dies,com tu dius,va estar molt be....

Encara que, com hem comentat de vegades, monten i desmonten totes les dies.....si ja ho se no ens demanen ajuda ,s'ho monten ells però ens marejen un poc la sobremesa....
Amic fep ha dit…
Home, jo soc partidari de tres orquestres diferents. Esta clar que es mes cost, ja que monten i desmonten, pero, conforme esta el mon de les orquestres, ja sabem, tenen un repertori i es el que fan en cada actuacio, per lo tant, els tres dies van a cantar les mateixes cançons, tal volta, puguen ficar alguna nova, pero, van a ser les mateixes.

Tres orquestres, les mateixes cançons i tres maneres de tocar-les, es el que vull explicar...

Hi ha que sopesar, que preferim, saber el que va a pasar, o poder fer-nos el cafe tranquils... jajajajajajajaj, que drastic!!!!
Anònim ha dit…
Si porteu orquestes de nivell igual em pase a fer-vos una visiteta...


...encara que...sino les porteu també pq visc en front del cau, jajaja.
el roget ha dit…
Ens estan proposant moltes coses els diferents representans, 1 orquesta, 2, 3.
Ens donen varies opcions sempre variant el preu, clar.
Pero el que volem fer nosaltres es vore el que ens oferixen nou, per que lo atre ja ho coneguem i sabrem com actuen.
A partir d'ara ens donaran fetxes per anar a voren i anirem diguent-ho a les reunions, aixi que a vore si ens convoiem i fem cotxaes per anar a vore alguna orquesta i de pas montem festeta.
Carla ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carla ha dit…
Collo Plato sempre ens deixes en la mèl als llavis...perque en pasqua l'historia de Sueca està lligada a la nostra falla???
Quan és l'última reunió??
A mi aviseu-me per anar a vore orquestes, eh!!
Bueno ens vegem a la nit, adeu.
Anònim ha dit…
Molt bon article fep,la idea es bona, aixina saps quina orquesta es la que millor que va per a la falla.
p.d.- T´enrecordes de la orquesta RITMO 2000?.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.