Algunes orquestres... Part I

A partir de que els meus records ho permiteixen, espere que algun "vetera" de la nostra comissio me puga corregir si es el cas, recorde que la comissio conta amb la mitica orquestra CAPICUA, avans de que aquesta anara a formar part de l'historia de la Falla Ronda Pais Valencia.

Teniem el Cau al baixos de la finca del costat del Sol, on esta la Peluqueria, el Pan Pa ya i els garatjos colindants. Capicua tocava alli. Encara que aquesta orquestra canvia de Falla, nosaltres contavem en ells per amenitzar Presentacio o algun tipus d'event que necessitara de la seua presencia, ja que estava considerada com, podriem dir, la millor orquestra de Sueca. La relacio entre Capicua i el Portal era bona, esta molt lligada a l'historia de la nostra comissio, a part, membres d'aquesta orquestra han sigut molts anys els artistes fallers que muntaven nostre Monument Faller.

Quan pasarem al Sol, al graner ja teniem altra orquestra, SUPER TOPS. Que grans records d'aquesta orquestra. Podrien dir que estaven un escalo per baix de Capicua, pero, la veritat, tots tenim en ment els menejons de cadera del que tocaba el baix, amb el seu bigot pronunciat i la tipica frase quan acabava una canço "... moltes gracies". No era mala orquestra, alguns dels seus membres eren un poc comics, i eixe fet, ajudava sobre tot als mes menuts per poder pasar una bona estoneta...

I que me digueu de PIROPO? Piropo arriva a la Falla el Portal despres de estar anys a la comissio de la Falla Xuquer. Crec recordar que Piropo toca un parell d'anys a la nostra comissio, concretament quan comprarem el Cau de llanda i el plantarem en el sequer del graner del sol, perque el graner ja no el podiem tindre com a Cau Faller.

Una volta ubicarem el Cau on el tenim ara, l'orquestra canvia. Arrivaren els mitics PERVERS, de Sollana, jo diria que ha sigut l'orquestra que mes a durat en la nostra comissio. Qui no recorda el començament d'aquesta orquestra, amb el tipic tema "el Fantasma de l'Opera?
Aquesta orquestra es la que mes i millors records me dona, pero com tot, aquesta orquestra tambe tenia que acabar el cicle a la nostra comissio, recordeu les sentades?, tots sentats al Cau com a protesta de que ja sabiem les cançons i la manera de tocar-les? Jajajajajaja, jo si, i la cara dels visitants que despres de dos copetes s'unien a nosaltres i es sentaben tambe...

A partir d'aquest moment ens tindriem que menejar i trobar altra orquestra. Aci arriva el moment que marca la nostra comissio, com la pionera d'implantar a la setmana fallera la l'orquestra - espectacle.
Era estiu, i haviem programat una visita a Pego, per vore una orquestra que es deia "LA METRO".
Al vore el espectacle que montaven ens quedarem bocabadats, i encara del alt cost d'aquesta, decidirem apostar per ella i portar-la al Cau eixes falles.
Tot un exit. Me sentia molt orgullos quan algun membre de la comissio o algun amic d'altra falla et felicitava per la gestio i per l'orquestra, vore les cares dels meus companys gaudint de la musica, del espectacle de les bailarines, de les Falles, no tenia preu...
El tercer any d'estar la Metro hi hague un canvi de cantat, que merda, en lo simpatic que era "el baixet"... Va ser quan comença a cantar en aquesta orquestra, i concretament, podriem dir que debuta en ella en la Falla el Portal, un tal Vicente Segui, vos sona?... Operacion Triunfo?... Doncs si, Vicente, havia estat a la nostra comissio...

I pense que per avui, ja hi ha prou... continuare en una segona part, on vos espera una sorpresa d'una orquestra de la que no hem parlat a la que dedicarem tot un article... qui sera?

Comentaris

Jonatan ha dit…
Molt be Fep, vec que esta semana estas inspirat, la veritat que m'han agradat ixos articles teus de "Te'n recordes". Crec que com a faller de molts anys pots aportar-nos moltes d'aquestes histories i espere que aixi siga.
finita ha dit…
Bueno que be guapasat lechin el article de les orquestes ,cuans recuerdos me venen al cap . La orquesta CAPICUA, es veritat que estague molls añs en mosatros y el casal sempre estaba ple,pero vingue la ronda y se lamporta entonses mos costo trobar els PREVERS pero mos acoplarem a ells y tambe disfrutarem uns añs boicos y en la metro tornarem a ser referent de casal y de orquesta ,.Espere que la que troben enguay siga bona y mos eupasem mol be .
Yo tambe te anime a que escriges mes articles de "Te´n recordes" perque es molt bonico recordar coses que hem pasat y vore que podem seguir fent falla .
Un beset molt gran
Amic fep ha dit…
Finin, que no soc el unic que pot escriure!!!!

Vos convide a la gent "veterana", que no vol dir major, de la Falla a que conteu anecdotes, coses que han pasat, etc... i poc a poc anire recopilant-les i publicant-les en la ja creada seccio t'enrecordes...

Aixi que, espere vostra participacio. Ja vos dire com podeu fer-me arrivar les vostres anecdotes.
finita ha dit…
Si que eufarem y poquet a poquet , escriuren la historia de la falla , una historia en la que encada queden fundaors y gent fallera de molls añs .un beset finita
Anònim ha dit…
I collins Fep que has almorçat avui que estas inspiraet,lo de les orquestes altre tema, ale i a xarrar.
A mi personalment l'orquestra que hem tingut aquest any no estaria en les que mes m'han agradat ja que hem fet canvit de xaranga ,podieu fer canvit de orquesta i podrieu portar a TITANIC que esta guay i la gent ja la coneix.
Anònim ha dit…
la titanic crec q ja esta ocupa...
Anònim ha dit…
Fep jo tambe et vullc felicitar per els articles que estas escrivint al blog i que li estas donant molta vida.
En quant a l'orquesta a vore si seguim fent historia i aconseguim fer que el nostre cau torne a ser referent per a les altres falles i conseguim llogar una bona orquesta.
Ara en estiu comença "l'operacio orquesta" ja que es quant actuen per asi prop i podem anar a vore-les.
En les properes reunions anirem digent les dates per anar a vore orquestes que ens estan oferint els representants i a vore si trobem una altra "metro".
unrodabars ha dit…
Jo vaig començar de faller amb els mitics "pervers" i no recorde les sentades Fep,la veritat es que sempre he segut conformista en el que hi havia....

A més a certes hores de la nit un ja no sap si estan en el descans,esta la radio en marxa o esta dormint al llit somniant que balla!!??

Com a historia recent "LA METRO":ei collo que "paies",ei collo que paies.....era la frase que més senties a la gent que venia de visita....tocaven de luxe però.....ei collo que paies!!!
unrodabars ha dit…
per cert a eixe anònim que diu que la titanic ja està ocupada.....

NO ENS AGRADEN ELS ANÒNIMS!!!

JE,JE,JE.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.