Dissabte 2 de maig a les 20 h. al Claustre de la Biblioteca Suecana.
Inauguració de l’exposició “Indumentària tradicional valenciana”.
Vestir-se a l’antiga ha estat un fet que ha permés adaptar els seus elements a la modernitat quotidiana. Així no és el mateix com es vesteixen els valencians per a representar-nos en el segle XIX com en el segle XX. Aquesta exposició vol ensenyar les peces que conformen el vestit tradicional de l’home i la dona valencians així com les modes principals que han afectat aquesta roba.

Diumenge 3 de maig a les 20 h. al Claustre de la Biblioteca Suecana.
Xarrada “Indumentària Tradicional Valenciana”. a càrrec de Francesc Xavier Rausell, Oreto Trescolí i Àngela Ros.
Ens informaran sobre els aspectes més principals de la indumentària masculina i femenina tradicional així com la seua evolució.

Dimarts 5 de maig a les 20 h. al Claustre de la Biblioteca Suecana.
Xarrada “Les varietats agrícoles locals i la seua conservació” a càrrec de Marta Ribó presidenta de l’Associació Llavors d’ací.
Treballar amb llavors locals i/o tradicionals és una forma de potenciar la cultura popular i de promoure la diversitat agrària, les formes de cultiu tradicional i la revalorització d’allò local. La millor forma de conservar les varietats locals és mantindre-les vives en el camp, és a dir cultivar-les.

Dimecres 6 de maig a les 20 h. al Claustre de la Biblioteca Suecana.
Xarrada “Cultura tradicional, cultura popular” a càrrec de Sebastià Garrido.

Dijous 7 de maig a les 20 h. al Restaurant L’Alber (carrer de l’alber, 3).
Xarrada Degustació “Formatges artesanals” a càrrec de Josep Senseloni.
L’accés serà mitjançant presentació d’un tiquet, a la venda en: Alimentació Senseloni, Forn de Dúlia i Restaurant L’alber. (Preu del tiquet 3 €)
Ens explicarà, de manera molt didàctica i planera, els tipus i procesos d’elaboració del formatge, la maduració, el consum, amb tota una sèrie de recursos i pràctiques en la manera de conservar-lo, tallar-lo, presentar-lo i consumir-lo.

Dissabte 9 de maig a les 17:30 h. al Casal de la Falla Xúquer.
Taller de danses valencianes.
Destinat a aquelles persones que tot just volen començar a ballar i que no han tingut mai contacte amb els balls tradicionals valencians. Començarem des de zero i per balls senzills com la jota.

Diumenge 10 de maig a les 11 h. al Casal de la Falla Xúquer.
Tallers educatius.
Tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen visitar-nos podran mostrar les seues habilitats fent marcs per a posar fotografies, pintant uns dibuixos que després es convertiran en vistosos imans de nevera... qualsevol cosa que servisca per a estimular la seua creativitat i el seu enginy.

Diumenge 10 de maig a les 18 h. al C.M. Bernat i Baldoví.
Lliurament de premis del 9é Certamen de narrativa infantil Falla Xúquer a càrrec de L’últim toc teatre.

Comentaris

rocio ha dit…
Gracies per la vostra rapides al publicar-ho, vos esperem¡¡¡
unrodabars ha dit…
Hola amics....

Ultimament estic un poc agobiat de feina però tranquils que tornaré a escriure per ací i a intentar actualitzar el blog lo més sovint possible.

ens veiem Portalers!!!!

Entrades populars d'aquest blog

Rumurologia varia...

LO BÒ I LO MAL D’UNA FALLA *