¿TANCAMENT DEL CAU ?

L'Horta
EL JUEZ ORDENA EL CIERRE DEL CASAL DE UNA FALLA DE ALDAIA

14.11.08 -
F. D. C.
ALDAIA

El juzgado de lo contencioso-administrativo número 9 de Valencia ha dictado un auto que ordena el cierre cautelar del casal de la falla Villarrobledo de Aldaia, situado en la calle del Jardín, en pleno Barrio del Cristo. La medida, recurrible, queda en vigor hasta que disponga de licencias de apertura y medioambiental, que podrían tardar tres meses.El litigio se inició cuando dos un matrimonio, que vive encima, denunció ruidos. La falla, con sus 320 componentes, sostiene que respetan los horarios y que insonorizaron buena parte del local. Asimismo, junto al resto de comisiones, firmó un protocolo para evitar molestias al vecindario. Pero la falta de una legislación específica para casales les ha perjudicado.Pascual Carrasco, presidente de la comisión, ha manifestado su temor de que al tener el local cerrado dejen de obtener ingresos y no puedan pagar los mil euros de la hipoteca de compra. Considera que "será posiblemente el mejor acondicionado de todas las fallas de Valencia". Todos los vecinos consultados les han dado su apoyo destacando su buena sintonía con el barrio y distintas personas les han ofrecido un local por días.David Solís, presidente de la Junta Local Fallera, considera que la medida es "excesiva, sabiendo que está en trámites para tener la licencia. Vamos a exigir a la Junta Central Fallera que hable con la Generalitat para que haga una licencia específica para casales. No es un bar, ni un pub, ni una discoteca".La alcaldesa, Empar Navarro, destaca que "tenían toda la documentación como asociación y se han ido adaptando a los cambios de normativa, que cumplen a rajatabla. El problema es que los casales no tienen nada regulado, son como una discoteca. Esa normativa no la cumple ningún casal de la Comunitat Valenciana, nadie tiene licencia de apertura. Hay un vacío legal respecto a la peculiaridad de un casal fallero."


Fallers i falleres aquesta noticia va aparèixer el 14-11-08 al diari “Las Provincias”. Coneguent la problemàtica en la que, tant el nostre casal com el d’altres comissions, ens hem vist involucrats, crec que es per a prendre mesures que calmen al veïnat. Nosaltres tenim una situació especialment greu, al estar denunciats per un veí als jutjats de sueca. Ara estem patint una pressió desmesurada amb denuncies als jutjats i amb recollida de firmes al veïnat.

De moment no ha vingut cap tècnic de l’ajuntament a prendre mesures del soroll. Quant hem fet qualsevol festa, sempre, hem demanat permisos. Legalment hem complim la llei, horaris i permisos municipals.

¿Que penseu? ¿ tenim que legalitzar la nostra situació? ¿quines mesures prenem? ¿fem com altres comissions i ens se’n anem a les afores de sueca? ¿ deixem el veinat?.

Adeu

Comentaris

Cris ha dit…
La veritat, es que cada vegada ens ho fiquen més difícil. Jo no se que pasa, però sempre tenim al veí punyeter que ens te que donar pel sac hasta el final. Això passa en totes les barriades, no sou sols vosaltres. Però pense que si volem mantindre els nostres caus al seu lloc, tindrem que complir totes les normes que ens fiquen, perquè si no a saber aon parem.
karla ha dit…
Jo pense que hi ha molta gent a la que no li agraden les falles, per desgracia es així, i fan el que siga per a que no pogam disfrutar de la nostra festa.Qualsevol cosa els molesta, siga el cau, les xarangues, els castells...tot en general, i bueno, sempre va a ser aixina, aleshores, crec que en algunes coses hem de anar amb compte, encara que deurien de ficar un poc de la seua part.

UNA DE CAL Y UNA DE ARENA
Amic fep ha dit…
El tema esta molt mes complicat del que nosaltres pensem, i la veritat, pensant-ho en gelat, i algu en podria tachar de tirar pedres al meu terrat, pense que nosaltres, els fallers, tenim part de culpa de que s'arribe a aquesta situacio... no em tingut cura del que podem i no podem fer al nostre Cau Faller.

En aixo no dic que els que denuncien tenen tota la rao, ni molt menys, tampoc dic que no es puguen fer coses al Cau Faller, ni pensar-ho, pero el que voldria que entengere-ho es que ultimament, al menys aci a Sueca, les comissions falleres utilitzem el Cau mes de lo normal, per a coses que son extra-falleres, i poc a poc, cansem als veins...

Primer que res tindriem que mirar cadascu a dins de sa casa, que podem fer desde dins de la comissio per a que la molestia de tindre un Cau en lloc on hi han molts veïns siga la minima, despres una bona regulacio per part de les autoritats, i si hi ha que invertir en millores per a que tots pugam estar millor, ajudes desde on siga, via subvencions o algo aixi, tot no pot eixir de la butxaca dels fallers, si Generalitat, Conselleria, Diputacio, Ajuntaments ajuda a colectius, que ajude tambe un poc mes al colectiu faller, i entre tots fiquem el nostre granet d'arena per a millorar i regular la situacio, pero tots, tenim que ficar totes les parts un poc de la nostra part...

Vullgam o no, les Falles es nostra Festa, es nostra tradicio i part de la Cultura del nostre Pais, els que no son fallers tambe son part important d'aquesta festa i forme part d'eixa tradicio, aixi que, tots tenim que intentar conviure de la millor manera posible, i per suposat, aço vol dir que te que hi haure dialeg.

Pense que tots som prou majorets, i que les persones dialogant poden arrivar a trobar acords molt mes gratificants que ficar una denuncia a un jusgat i acabar en una part del vostre Pais...

Penseu-ho.
Amic fep ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Podriem fer una urbanitzacio de veïns punyeters i enviar-los tots junts, sempre seria una sol.lucio.
Anònim ha dit…
Es correcte dialogar però hi ha persones que no tenen eixa facultat.
Jo que estic estudiant puc dir que la llei és lo més segur i eficaç que pot haver.
Pense que les falles haurien de reunir-se i plasmar en un paper el que podem i el que no podem fer. Establir un pacte amb l'ajuntament i tot el poble. És algo molt difícil i té un procés llarg però podría fer efecte.
Simplement és una opinió més.
maretta ha dit…
s'imagineu al poligono del nostre poble, tots els caus fallers un al costat de l'altre com si foren les tasquetes???
quines ventatges tindria?
e inconvenients???

....
unrodabars ha dit…
Bon dia...

primer disculpar-me per no haver comentat abans aquest article,he estat molt liat.

Com han comentat altres companys el tema es greu i conforme s'arrimen les falles més perillós,ja que ens mermaria la capacitat de reacció per a trovar alternatives,caldria tindre ho en compter...

La veritat es que hui en dia,es un privilegi per a algunes comissions poder tindre un casal dins del casc urbà,per a nosaltres anar al poligon no seria cap esforç,podriem dir que esta dins de la nostra barrià.

Jo ja ho vaig comentar el seu dia,totes les comissions en un mateix lloc podria ser espectacular,el inconvenient el vec per a falles que estan lluny de la seua barriada.

I COLLO QUE ROLLERO!!!
Anònim ha dit…
Hi haurien falles, a les que va molta gent, que els eixiria mal la jugada, ja que la gent estaria mes repartida...En canvi, els caus fallers que la gent freqüenta menys, eixirien guanyant.
Anònim ha dit…
pues seria molt bona idea, tots al polígono, i a vore qui es el xulo i amargat q denuncia, després cada u al seu barri a fer els pasacarrers i els actes que pertoca.
Total el poligon no està tan lluny, és un passetget, ¿no anem cap alli tots els disabtes que eixim? (ara q no ho ficaren tan lluny com el dia d'agermanats, + o - seria ficar-ho a l'altura de keepers o un poc més avant)

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.