Reflexions... en veu alta *


* Article escrit per Marcos Almazan, el roget




Hola amics i amigues falleres, primerament donar les gràcies a la gent del blog per deixar-me expressar la meua opinió sobre les falles.



Per a mi la falla es com una família en tots els aspectes, per al bó i per al roïn, i com en tota família, hi han bons i mals moments.
En els bons moments hi han rises, bones cares, es fan coses i tots es fiquen les medalles pel treball ben fet.
Ara per a saber realment com és una falla has d’estar en els mals moments, i aguantar les “xarraetes”, gent que et gira la cara i sobretot, a la que està esperant que fages alguna cosa mal per a tirar-ho en cara.



Per a mi, això no és ser un bon faller/a, el bon faller ajuda a les bones i a les roïns, però això es demanar massa i d’eixos hi han ben pocs.
El que s’ha de fer es deixar-se de “mals rotllos” i arrimar el hombro, i tirar la falla endavant, que la falla és de tots i és el que a la fi realment importa, i s’ha d’anar a passar-ho bé i no a amargar-nos.



Hi ha presidents que amb un any n’han tingut prou i d’altres que han acabat “més cremats que la pipa d’un indio”
Això, per què? Què el president no té dret a disfrutar? A lo vist no.
I què importa si és este president o l’altre, per actuar d’una manera o d’altra?, Què no som la mateixa gent?



Bo, ja no m’enrotlle més, espere que açò no sàpiga mal a ningú, es una reflexió que jo faig en veu alta, i en la que tracte d’animar a tots els fallers/es per que es deixen de tonteries, i que recolzen a la falla per que ixca tot bé, any darrere any, que la gent va i ve, però la falla sempre queda.
Així que això és lo que hi ha, que tenim que fer?

Un abras

Comentaris

Amic fep ha dit…
Molt be Roig, molt be... Les gracies te les tenim que donar nosaltres per enviar-nos aquest article i col.laborar en el blog, espere que no siga el ultim...

Es una molt bona reflexio, pero al mateix temps es un poc utopica. M'explique, i espere que ningu s'ho prenga a mal tampoc.
A una Falla sempre hi han rencors a algunes persones, el que te fa fer coses que pensades geladament no faries o diries, i no saps el mal que li pots fer a altra o altres persones, pero be, som humans i es una caracteristica dels humans.

Jo, personalment, soc d'una manera de pensar que per treballar a disgust no treballe, d'eixa manera moleste mes que treballe, per lo tant per a poder treballar per la Falla tinc que treballar sempre a gust i rodejat de gent que faça que me senca be.

Pense, que ahi, es on entre una Junta i un President. Per a que el carro puga anar el primer que te que estar estirant es el President i darrere la seua Junta. Un gran problema en este tema es que la gent de la Junta se columpie es lloc d'espentar... Els dies 17, 18, 19 i 20 de març tots som molt valents i tots volem menjar-se el mon faller, pero la una Falla son 365 dies al any, no son quatre...

Un bon faller es un faller vetera, un faller en certa experiencia, un faller en historia fallera, i per tindre historia fallera tens que haver fet mala sang en gent, ahi entre el caracter de cadascu... acepte a una persona com es o vaig a fer-li la ma (perdo per l'expresio)? Eixa es una gran pregunta.

Tots tenim diferencies, i esta clar que hi ha que deixar-les de costat i mirar pel que queda, la Falla, pero sols ho tinc que fer jo? (dic jo perque soc el que escric, no per altra cosa)

No, tens que vore certa voluntat en tota la gent, i te dic, avui en dia, no es aixi...

Aquesta es la meua reflexio en veu alta sobre aquest tema, espere que ningu es moleste en ella i veja fantasmes on no hi han.
San Karrega ha dit…
calentito, calentito...

Roget meneges raó... independentment de qui estiga o no "manant" (en sentit figuat), hi ha que remar cap a una unica direcció: el benestar de la falla.
Fins ahi correctessim... pero (i ací comença l'alatra banda d ela història)... Has estat alguna vegada en el "bando contrari" (en sentit figurat)?!!...

Com diu el fep les opinons personals juguen molt en aquestos casos i l'orgull, tal vegada en cansament d'altres anys i alguna que altra rancunia, facen que les coses personals s'anteposen a les generals... molt humà però al meu pareixer erroni... Hi ha que intentar reflexionar... si es pren algun descanset perquè no es veuen les coses clares, hi ha que aguantar el tipo, i fer que el descanset siga temporal, però amb poc de temps... no se si m'explique....

Es dificil, però no impossible...

També et dic una cosa... Si de cop a repent les coses canviaren i intentara aconsellar o fer vore que no s'està portant bé i pasaren de mi o m'enviaren al blau de la mar... LA CREU, tio, LA CREU!!....

En el fons soc Humà, que hi ha que fer...
San-vala ha dit…
Teme delicat roget el que has tocat, però per a ser el teu primer article has furgat a la ferida, per cert m'ha agradat clar i ras l'article...

Que voleu que vos diga que en una falla tot sempre anirà bè, que la gent no tindra discusions, que hi ha gent que fa més feina que altra... pues això es el que pasa però una falla es un reflexe de la vida misma... Si tots anarem sempre igual açò seria un aburriment o no?????

Tenen que hi haure confrontacions, discusions el que pasa es que moltes voltes el que perd a la gent són les maneres i les formes, tú pots estar criticant una cosa però ho pots dir cridant i cagant-te en la.... i així no es... o tú pots criticar però no pegar ni xapa però aixina no es...

Es difícil remar tots cap al mateix lloc, aleshores el que es té que intentar es respectar-nos tots i no creurens ningú superior als altres però això ho vec molt difícil amic...
unrodabars ha dit…
Home,Roget que alegria.....

Primer que res dir-te que el blog es de tots i no hi ha qua agrair res a ningú ,estas en la teua falla i tens tot el dret a escriure igual que nosaltres,que no siga l'ultima.

Estic prou d'acord amb tu i pense que de vegades la gent s'agafa les coses massa al peu de la lletra i és quan comencen els lios.

Jo crec que hi ha que ser més tolerants deixar treballar,si és que tu no vols fer ho, i si reialment penses que se pot fer millor donar tu les teues idees amb educació i buscant en aixo ajudar a la gent i no desestabilitzar....

que és utòpic??? a lo millor però hi ha que lluitar per que siga una realitat.....
Anònim ha dit…
Bon dia
Roget el caràcter de les xerrades depenen principalment si el subjecte, en aquest cas tu (a tu, per que has fet l’article, no m'agrada personalitzar, vullc deixar-ho clar), eres el que fa la xerrada, que evidentment no te reportarà mal de cap algun , o pel contrari, si tu eres l’objecte del comentari, que evidentment el pegarà una pata als collons.

La pata al collons la rebem, segons la meua humil opinió, quan valorem : “ que fem a la falla, quan i com col•laborem: quanta feina fem , si ajudem al president, o a la junta,o a les reunions, o els caps de setmana,.......Quan ens valorem a nosaltres mateixos , solem sobrevalorar la nostra aportació a la falla, enrecordeu-se que fem feina a la falla per que volem, i quan valorem l’aportació dels demés la menysvalorem respecte a la nostra aportació. DEFECTE DE LA HUMANITAT.

Si fas cap cosa, corres el risc de que aparega algú, que pensa que ho faria millor, molt millor o amb una excel•lència tal, que evidentment, la sola aportació d’eixa idea, punt de vista i/u opinió diferent, el fa autonomenar-se faller de l’any, i creure’s mereixedor del bunyol d’or que dona el president a la persona que mes l’ha ajudat. Evidentment, com no li donen el bunyol, no solament critica el que has fet, si no que ho qüestionarà tot a partir deixe dia. Dons be, que vols que fem, això també es falla, mestres no ens faltem al respecte. Treballem i deixem treballar.

Espere no haver pegat una patà a un formiguer.

Tergiversant una frase dels Rolling stones diria “ It’s only Falla del Portal, but i like it”

Adeu
Amic fep ha dit…
Amic Blai, les teues paraules, com sempre no tenen desperdici...

Crec que si que has pegat una patada, i forta a un formiguer...
Amic fep ha dit…
Treballem, i deixem treballar...
Jonatan ha dit…
Vec molt ben expresades les vostres reflexions, vec que es un tema candent no sols a la nostra falla,
i com no any darrere any i entre qui entre, tots per molt que parlem ajudem mes o menys depenent de qui estiga,
de si ens cau millor o pitjor,etc... crec que aço es algo que no podem evitar com a humans que som, tant sols crec que
deguem d'intentar ficar tots de la nostra part, que si que es molt bonic parlar
que la falla es de tots i que tots hem d'espentar el carro pero al final es cert que entre qui entre son
4 els que duen el carro i que anem a fer es complicat fer que tots es menegen per una falla pero el important
es que hi haja gent que es menege per aixo amic fep tornant a la teva reflexio de que la junta es columpia,
no el dic que no hi haja gent de la junta que no es columpie, com sempre ha sigut i sempre sera, pero crec que no hauries
de ficar a tota la junta en el mateix carro, perque les juntes es componen de molta gent pero com tu saps molt be perque
has estat ahi molts anys al final les falles es duen entre 4 i crec que a ixos 4 ja siguen la junta actual, de la junta
anterior o de la junt vinent tenim que agrair-los que continuem tinguent any darrere any les nostres volgudes falles.
Jonatan ha dit…
Ah per cert Marcos molt be el escrit, has tocat un punt candent, m'alegre que t'hages animat a escriure coses per al blog i espere que no siga l'ultima vegada.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.