La soledat del cobrador de cotes*

* Article fet per Jose Blas


Divendres per la vesprada, estic a Corbera, en la feina, pense :

- “Hui divendres, FALLA. Cobrar les cotes, sopar, reunió, FALLA, cerveseta”

Li cride per telèfon a Carmen i li dic:

- Perla, ens veiem a la porta del casal que jo duc les claus.

Son les 20:00 arribe a les al casal i aparque a la porta, que estrany mai hi ha lloc i hui si. NO hi ha ningú a la porta esperant.

Obrim el casal, connectem les llums del escenari, per a que quan arriben els fallers a pagar no entropessen en res.

Obrim la porta del menjador, obrim les llums. Les taules parades i posades . Xe que fred que fa, es normal ja estem en novembre.

Ens dirigim directament a per la taula quadrada i la duguem davant de la porta de entrada. Agarrem quatre cadires i les col·loquem en la taula. Xe que fred que fa inclús ací dins del casal.

Jo vaig al armari, obric el pastell i trac els llibres de comtes. Carmen agarra el comandament i connecta els tres aires condicionats a 30ºC. Xe que fred que fa, a vore si comença a caldejar l’ambient.

Connectem la televisió i sintonitzem els 40 latino, la gent almenys escoltarà musiqueta quan s’espera al seu torn per a pagar. Xe que fred que fa, que gelor puja de terra.

Son les 20:10 i ens seiem a esperar a que comencen a vindre a pagar els fallers de quota. Xe que fred que fa, no ens llevem ni les jaquetes.

Son les 20:30 tenim els llibres oberts i no ha vingut ningun faller de quota a pagar. Xe que fred que fa, i que avorrits que estem.

Son les 20:45 tenim els llibres oberts i no ha vingut ningun faller de quota a pagar. Xe que avorrits que estem.

Son les 21:00 tenim els llibres oberts i no ha vingut ningun faller de quota a pagar. Xe que avorrits que estem i ja comencem a tindre gana.

Son les 21:15 tenim els llibres oberts i no ha vingut ningun faller de quota a pagar., acaba de vindre Paco López i para les taula, cacau, papes, olives,.... ja comencem a tindre gana. Però, Xe que avorrits que estem.

Son les 21:30 tenim els llibres oberts i no ha vingut ningun faller de quota a pagar. Xe que avorrits que estem i ja comencem a tindre gana.

Son les 21:45 Tanquem els llibres, estem gelats, avorrits i amb gana de sopar, i no ha vingut ningun faller de quota a pagar.

Li dic a Carmen:
- Perla a la setmana que ve mes.

Carmen me contesta
- ¿ no ens quedem a sopar ?

I pense, “esperar-me a sopar fins les 22:15 h que vindrà la gent, gelats, avorrits i amb gana de sopar” :
- No perla, a la setmana que ve mes.

Jo vaig proposar a la web del portal fer jocs, domino, cartes, dards, per a que la gent vinga. Però pense que no hi ha manera de que la gent vinga. Collons, estem mes a soles que la una, de 200 fallers que som, solament anem els divendres de vesprada quatre gats, i açò ha passat ara en a la tardor, i ha passat al estiu, i a la primavera. Per que amics per a sopar si que som dos tires de taules.

Ei Fallers veniu a vorens, ja no a pagar, per almenys a vorens si. Li podríem dir a Paco que obrim la barra a preus simbòlics, un quintet, una casalleta, cocacola,....., a preus populars, busquem cambrer?. Inclús podríem començar a col·laborar tots en els decorats, rallis, cavalcades,......, xe fer colla.

Com molt be heu dit al blog que no pare el rul·lo, però hòstia primer el tindrem que posar-lo en funcionament, no?
Vos esperem....

Amic Fep he tardat una miqueta en la meua col·laboració, però ací la tens. Gracies.

Comentaris

Amic fep ha dit…
Molte be amic, molt be, ha valgut la pena eixa espera, me he rist molt amb l'article, m'he ficat en la situacio i la veritat, es dur, pero m'he rist moltissim...

La soletat dels cobradors de cotes, ben cert, no els fem ni una visiteta, i m'incloure jo tambe, perque sols vaig d'uves a peres i a pagar.

Estaria be el que proposa el company Jose Blas, si els divendres anem a fer-nos una cervesseta per ahi, perque no anar al Cau?... Ventajes, ens costara mes baratet!!!!

Estaria molt be, ara que ja fa olor a polvora, que anem arrimant-se i fent Falla, conforme diu el amic. Hi haura que pensar-ho, no?
San-vala ha dit…
Pues si es com diguem moltes un amigatxo meu i jo una d'eixes feines que no es veu, sacrificada i poc revunerada...

Ostía no t'enganyes en cinc cèntims que ja estem ahí a per tú al deguell sense demanar explicacions, je que ningú es perfecte i ens podem equicocar, dit jo...

Molt bon article Jose, jo tambè meu he pasat bè llegint-lo...

Bon dia a tots menys a un, jejejejejeje
rocio ha dit…
Si ja es pesaet anar tots els divendres damunt estar tot sol... está molt ben pensat el fer jocs per la vesprada del divedres¡¡¡
Com diuen els meus amics es un article divertit, dins de la finalitat de l'article.
unrodabars ha dit…
Ei Jose Blas molt be,has fet un article diferent i quanta raó que tens que vos tenim abandonats....

em pareix una bona idea anar alli a fer-mos la cervesseta a vore si aixina ens animem a anar per alli...

de tota manera ara és mala epoca i la gent està pensant en el nadal,en les festes,les compres....una llastima.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.