La esperada Cavalcada *

Per fi, la desitjada i ben esperada cavalcada del ninot esdevingué el passat dia 7 de Març sense ningun percaç meteorològic. I que dir?? de dita cavalcada que no sàpiga ningú si es de lo milloret de la festa fallera, o no??? comporta tot un seguit de coses.


En primer lloc, fa falta que tota la comissió ens posem d'acord per assignar una disfressa que ens caracteritzarà en tal dia assenyalat, després ves i busca't la vida jejeje compra que si tela, que si lentejueles, que si açò que si allò...bueno, bueno un sense fi. Ah, però no acaba, no. Seguidament, si no tens a ninguna iaia, tia, mare..., que et confeccione el traje, ves, ves a la modista que mira que la meua colla ha fet viatges. I quant arriba el dia, ai mare!!! quant el dia arriba es tot un estrès, tot un nerviosisme, que comporta com ha segut aquest any, pensar i como no, dissenyar l'obra d'art pintoresca a les nostres benvolgudes caretes, puff si ens consta. Fou tot un rebombori de passa’m la pintura rosa, que hem poses el plata, que on esta la purpurina, un caos monumental en casa de Moni, però un caos que ens agrada i del qual gaudim ja que una vegada eixim de dita casa, que ja es tradició el arreglar-nos allí se'ns obliden tots els crits i tot l’estrès viscut minuts abans.


En fi aquest any, per segon any consecutiu, hem pogut arribar a hora al cau per eixir junt a la falla cap al parc de l'estació, on es troba la bandera d'eixida, be equip be anem superar-mos. Allí mentre esperem el torn ens fem uns “cubatetes” i un entrepà d’embotit per a no variar i agarrar forces o, per a qui puga agafar-les perquè hi ha faller que encara no hem entrat al carrer sequial ja no pot ni parlar vamos, jejeje. Per a que tot això esdevingui en realitat, no podem deixar passar i agrair de bon cor tot el que fan els nostres “super fallers” que allí dalt de camionet no paren de posar-nos cubates, fer entrepans, i sobretot, aguantant-nos. Jo no voldria estar en el seu lloc perquè deu de ser un mal de cap impressionant, en canvi, els contemples i et dones conter de que realment estan vivint la festa al igual que tu, o això hem transmeten, no se???


El que si se i en primera persona i a més en Majúscules, es sens dubte l’ambient, la germanor, que acompanya aquest gran acte que totes les comissions esperen impacients, i més aquest any que ens hem tingut que esperar una semaneta més en tot preparat. Es una festa que respira un aire tan carregat de pólvora fallera, que ens transmet que les falles ja comencen de valent, una festa de la que hem falten paraules per descriure, però vaig a intentar traure-les i explicar un poc el que ocorregué aquest dia tan senyalat en les falles de Sueca.


Aquest any, ha segut un poc rara comentàvem ahir al cau, va ser la xaranga??? va ser amb la rapidesa en la que passa??? la veritat no ho sabem. El que si sabem que aquest any, si no arriba a ser per la “súper carpa/xupiteria” del Jaume no se el que haguérem ballat perquè sincerament la xaranga fou un tant depriment, si hi ho tinc que dir. Se que aquest any, es un any difícil i complicat pel que fa al tema de les xarangues en la nostra comissió, per aquesta raó no vaig a entrar en més detalls, per que al fi i al cap ens ho passarem de luxe,che.


La comissió de la Falla del Portal venia caracteritzada per el inqüestionable “CIRCO DEL SOL”, si!! el circ tan espectacular de grans artistes ja no payassos sinó autèntics professionals de l’espectacle. Perquè sinó heu vist mai una actuació d’aquest impressionant circ us convidem a tots a que gaudiu d’una vesprada d’autèntic espectacle, color, màgia, so, enllumenament, en fi, no hi ha paraules per explicar tot el que fan, hi ha que voreu. Però, el que si van poder gaudir els suecans i suecanes fou del nostre particular circ del sol, o no??? Anem....que no trobe ni les paraules per a definir-vos ja que el sentiment que vaig sentir quant vaig arribar al cau i vaig veure a tota la gent en les disfresses, les pintures de la cara (autèntiques obres d’art), els pentinats, complements....puff sols una paraula tinc IMPRESIONANT PORTALERS. Ens hem bolca’t de valent aquest any confeccionant tot un glamour del qual la gent que ens esperava als principals carrers de la nostra població, es quedaven bocabadats de lo wapos i wapes que anàvem.


La desfilada de la nostra comissió va vindre acompanyada com el darrere any d’una coreografía estelar, no es que ens eixira de luxe però us puc assegurar que la gent tenia bones rialles al veuren’s allí tots posicionats ballant. Fou com el circ tota una actuació aunque no estelar però ferem el que poguerem perquè com be sabeu tots, la cavalcada va acompanyada de alchool i espectacle hem fem però el que es diu perfecció de coreografía es casi imposible jejeje. No obstant, el que importa es lo be que ens ho passem tots junts i la festa que fem. I ara que dic, festa??? Festa la que es va produir després de finalitzada la tradicional cavalcada del ninot al cau faller amb la disco movil, del cau poc vos puc parlar perquè de la beguda els seus efectes estaven present, ja m’enteneu portalers.


El que puc afirmar es que un any més he disfrutat i he vist disfrutar a la gent de la nostra comisió i d’altres comisions.


En fí, un acte faller més i tradicional que ens inunda ja en el record.

* Article de AINAT



No tinc fotos del acte, si algu en te que s'afanye a pasar-les, a partir del dijous a les 15.00 hores els bloggers... estem de falles!!!!!!
Teniu fotos de la Cavalcada del Ninot a la web del nostra amic Pau www.pau.com.es

Comentaris

Amic fep ha dit…
Bon dia a totes i tots... ja queda menys!!!!!

AINAT, he tingut problemes en les fotos del teu article, t'ho explique en el Cau.

La cavalcada, impressionant, el ball en el Cau de despres, amb lagunes, pero insuperable... El dj estigue molt be, estavem, com sempre, els millors (no Rodabars?), en fi, un gran dia.

El que fa a un punt que toques al teu escrit, la xaranga, tampoc dire res... crec que es un tema a tractar a una reunio de Falla, no per aci.
Anònim ha dit…
¿pq eu canviat de xaranga?
Amic fep ha dit…
La ley de la oferta i la demanda...
Anònim ha dit…
ei AINAT
jo he passat una molt bona cavalgata. Amb les disfreses, buscant-les, cossint-les i, com no, lluint-les. La veritat es que tots els grups anavem ESPECTACULARS.
no puc saber les altres comissions com anaven ja que solment vaig vore a uns quants amics, pero nosaltres erem "IN PREZIONANTE" que diria Jesulin.
La xaranga, be xaranga.
a mi quant l'alcohol me provoca sordera i albuferes(per que ja no son lagunes), tinc que parlar xillant, jejejeje.
Adeu
K.
Anònim ha dit…
Ainat eres una xuplacàmeres, jajaja. Anaves botant d'ací cap allà i no paraves.

Xaranga, que malos sou. Jo m'ho passí molt be anat d'aci cap allà i al final ballava al so de qualsevol soroll, ja ja ja.
finita ha dit…
ya tenin premi en la cabalgata tambe som els segons , este disapte a les 12 al casal multiusos tenim mols premis ,no mos diseu asoles , veniu arreplegarlos que mos han costat de consegir a tochs .un beset finita
unrodabars ha dit…
no volia deixar passar l'ocasió de tornar a felicitar-te,de nou un gran escrit,enhorabona!!!

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.