LA PRESENTACIO

No vaig a ser jo el que parlara de la Presentacio, sino que enguany he tingut la sort de contar en tres col.laboradors, pel moment, estic a l'espera d'un quart..., pero vaja davant estes tres visions.



No sé per on començar, el cas és que vullc compartir el meu sentiment amb cada faller i fallera de la nostra falla, la falla del Portal. Tots sabeu que sóc fallera “nova”, és el meu segon any i la meua primera presentació, i ací volia jo arribar, a la presentació.

El temps ens va acompanyar, encara que l’aire era fresquet, però res que no es poguera solucionar amb una manta morellana o una casalleta per a calfar. Ja es respirava l’ambient de falles, tots sabíem que a partir d’eixe moment ja seria un NO PARAR!!

De camí al casal multiusos, va ser tot una festa i és que la música acompanya moltíssim, i ballant ballant, te paraves a xarrar en uns i altres i a la que te donaves conter ja havies perdut al teu grupet d’amics... els més amics, perquè hi ha que vore quanta germanor, i no hi ha paraula millor per a descriure eixa sensació de trobar-se com en família...

Arribàrem al casal i ja estàvem tots més calentets, soles faltava organitzar-se i esperar a que ens cridaren, per cert, gran idea lo dels paperets grocs. L’espera molt agradable, fins que ja casi em tocava pujar i clar, em vaig començar a ficar nervioseta i pensava en la gent que hi hauria mirant, en la passarel·la que duia fins l’escenari on ens havíem de col·locar... m’entropessaré?, eixe plàstic taronja esvararà? Menuda rampa!! Jajajaj però en un obrir i tancar d’ulls ja estava allí dalt amb les companyeres. Una vegada allí dalt, cada moment era emocionant, les nostres falleres majors impressionants de lo guapes que anaven, però el que més em va emocionar va ser el moment en el que Paula i Silvia ens dedicaren unes paraules per acomiadar-se, i el germà de Maria i el iaio de Andrea feien de mantenedors, costava aguantar-se les llàgrimes!!

Enhorabona a tots! Visca la falla del Portal! Que hi ha que vore que fallers i que falleres té.

Silvia Oltra





La presentació...el acte.

Moltes vegades vos he parlat i comentat que , per a mi,la presentació es un dels actes més complets dels que podem gaudir a la nostra festa fallera.

Un acte que ho auna tot: passacarrer, protocòl, ball i tot açò barrejat amb sentiments: rises, plors.

Enguany estrenavem lloc de cel.lebració: "el casal multitasques", batejat aixi per mi el divendres(en plena inspiració etil.lica) buscant-li una traducció literal al "multiusos", que em sona massa castellà.

Com que anem a donar una vista cadascú particular de la presentació, em botaré amb el vostre permis i el dels protagonistes, el passacarrer d'abans d'anar al "multitasques".

Aplegarem prou abans de lo previst, per a mi era la tercera vegada que entrava a aquest recinte i m'ha passat com quan et diuen que una "peli" no te trellat , la veus i t'agrada.
Em paregué un lloc prou digne per fer la nostra presentació, molt més càlid que les planxes del nostre casal, més facil d'engalanar i més comode per als espectadors, falta millorar-lo i des d'aci animem als nostres governants per a que aixina siga.

Res de nou en l'aplegada, el mateix desordre a l'hora de arreglar als xiquets: este no està, fulanita qui es?, ací hi ha una agulleta del pirri, lo normal en estos casos i més quan tractem amb xiquets.

Començarem amb la pujada dels presentadors, amb una posada en escena tipo "sainet" molt original (al menys per a mi amb poca experiència de vorer altres presentacions) i començaren a pujar nanos: "I collo si ha creixcut la falla d'uns anys cap ací", la veritat tot un orgull vore que no s'acavaven mai.

Aguarda quan comensarem a pujar fallers, literalment "NO CAVIEM" i això que enguany teniem molt més lloc que altres anys.... On ens clavem tota esta gent a l'hora de fer feina??

Emotiva despedida de les nostres regines 2008 (gràcies per tot) i benvinguda per a les nostres 2009 (gràcies pel que vindrà), mantenidors, amics, etc, etc.

No busque fer-vos una crònica, ni una crítica, tan sols vaig a fer un agraiment.

Des d'aci, vull donar les gràcies a tots els que han col.laborat en major o menor mesura per a que l'acte del dissabte eixira de la millor manera possible, ens podran agradar unes coses més, altres menys però hi ha que reconeixer a uns FALLERS I FALLERES, que han perdut part del seu temps lliure per a preparar tot açò i per a fer-nos gaudir d'una presentació de la nostra falla. De la meua part i imagine que de la de tota la falla: GRACIES!!!

P.d: M'agradaria fer una menció especial al nostre amic "K", que tot i que la feina de fer de mantenidor per a la seua germana era una tasca complicada, va saver templar els nervis i a mi personalment, m'gradà el que li va dir.
Unrodabars




ESPECIAL DIA 14 DE FEBRER

El passat dia 14 de Febrer fou un dia especial, per a la majoria de la gent fou especial per que era el dia dels enamorats. Però per al fallers de la Falla de El Portal fou molt especial, ya que fou la nostra PRESENTACIÓ.

Haviem quedat en ixir a les 17h del cau, per un dia forem puntuals (Carla i jo a les 16'45 ja estavem apunt a la porta del cau, es notava que teniem ganetes de vestir-nos ja de falleres, ejej)

Arriba la nova Xaranga, tirarem la traca i enfilarem cap a casa Silvia i Paula. Exactament del cau ixirem 4 falleres (Carla, Ana, Silvia i jo), però quan arribarem a casa Dacsa i Tere allí hi havien unes cuantes més. Allí verenarem i begerem, Tere no volia que monanarem fins que no acabarem tot el que hi havia a les taules. Al ratet anarem cap a casa d' Andrea, allí tornarem a verenar i a beure per no pedre el costum. Tirarem la traca i tornarem a la fica de Tere i Dacsa però en este cas a per Maria. Putjarem a casa de Maria i la casa ja estava casi casi plena, son tants en la familia...ejej Però feren un lloquet i encara caverem unes cuantes falleres més.
Ja que teniem a totes les Falleres Majors e Infantils i els presidents ens encaminarem cap al nou recinte de la presentcaió, el “Cau Multiusos”. Ací ens van rebre el Grup Tabalaina al ritme de tabals i dolçaines. Que dir del nou recinte? Va ser diferent; no hi havia tant d’agovio com hi ha hagut tots els anys al final del nostre cau, pero l’escenari tots diuen que és més gran, si és més gran a lo llarg però no a lo ample, les falleres estabem prou apretadetes allí sentades.

Quan ja estaven tots apunt, començà la presetació i poc a poc els presentadors (que per cert ho van fer molt be, enhorabona) anaven cridant a tots per a putjar. Seguidament van presentar a Willy, Andrea i a Maria com a president i falleres majors.

El que es l’acte de la presentació va ser molt emotiu, primer la despedida de Silvia, després la despedida de Paula (que al final si que va plorar Paula), després va vindre el iaio de Andrea, després els amics de Maria i per últim el germà de Maria, Joseblas. Avore quin de tots ens va fer emocionar més, quina manera de plorar!!!!!jejeej

Per a acabar l’acte de presentació i després de tot l’oportu protocol, el Grup Tabalaina ens va deleitar amb l’himne de la nostras terra.

Deprés anarem al cau a sopar i a esperar que començara la discomòvil i s’obrira la barra. Sobre la 1 h va començar, massa tart ja que sols poguerem disfrutar 2 horetes de ball, però la cosa no s’acaba así. El cau es va traslladar a Keeperts, allí estavem mitja falla; Carla, Marta Medina, Marta mareny, Isabel, Paula, Eva, Jose, Pili, Ramon, Saül, Paula Grau (però abandonà el barco rapidamnet), Paula Pedralva, Teresa, Jaume, Noemi, Angel, Pau... segur que hi havien més, però no se pq serà però no m’enrrecorde de més... Jo l’ únic que sé es que alli estevem tots com si fora el Cau, tots ballant al compas d’Angel, ens van dedicar varies canços... Si passà algo més especial ja no m’enrrecorde...

En resum, dirieu que el DIA 14 de FEBRER ha estat un dia especial per als Fallers de la Falla El Portal??? En particular, per a mi SI.
Almu Ferrer
En fi, tres visions diferents d'un gran dia per a la Falla. Enhorabona a tota la comissió, a les families de les nostres Falleres Majors i Presidents, enhorabona als mantenidors, en especial al amic Josep Blai, estigueres de p.m., i personalment donar les gracies a la Falla el Mercat per deixar-nos les escalinates, i a Sandra (Fallera Major de Cervantes) i Marta (Fallera Major de Sales) per enrrecordar-se de mi. Gracies

Comentaris

unrodabars ha dit…
Enhorabona a les meues companyes reporteres,heu fet un gran treball,a vorer si potser que siga més a sovint!!!

Enhorabona també al nostre amic Fep,es va fer de pujar a l'escenari a per medalletes,jeje(serà perque t'ho mereixes)i per coordinar este escrit i als redactors tant bé....
Amic fep ha dit…
Jejejejejejejejeje

Si senyor, enhorabona a les nostres col.laboradores, i en especial a Silvia que s'estrena en este escrit, i com diu Rodabars, que no siga el ultim.

I si, me vaig pasejar prou per la pasarela... jajajajajaja. En fi, pareix ser que hi ha gent que t'estima, i es agradable que t'ho demostren d'eixa manera. Gracies.
Anònim ha dit…
Hola!! gracietes unrodabars i amicfep, intentaré participar més a sovint... ens vegem!!
Lidia ha dit…
Enhorabona a les falleres majors, i dessitge que ho passaren molt bé en el seu acte de presentació.

Felicitats, i a per totes, que falles ja estan ahi!!!

www.fallacasadalonso.com
Anònim ha dit…
YASMINA
hola la presentacio va estar molt be segons els comentaris ja q jo no vaig poder estar.
La veritat es q no se podeu ni imaginar el q vaig sentir kuant vaig pujar per la pasarela i vaig vore la meua gent, sincerament mentraren ganes de plorar.
enhorabona a les nostres regines i a tota la gent q va ajudar x a q la presentació ixira el millor posible.
Ens veiem portalers!!!!!!!!!

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.