Aquells meravellosos temps... Records Fallers.

De vegades, t'alses del llit, un poc melancolic, tal volta de pasar una mala nit, de tindre algun problema, ves a saber perque..., i de sobte, mentre vas a peu al teu lloc de treball, al pasar per la porta del "Sol" o per la Plaça Jaumen I, comencen a vindre a la teua ment imatges de anys fallers passats.

Mires el sequer al costat del "Sol", recordes quan aquell graner, albergaba el Cau Faller de la teua comissio... com podriem cabre en un lloc tan xicotet? com feien alli tantes nits de ball? com es pogue fer alli un sopar sol per a dones?
Recordes el diumenges de la teua infancia, estaves tota la setmana esperant a que vinguera el diumenge, i la mare agafara plats, gots i coberts i ens dirigirem cap al Cau, cap al graner, per seguir el partits de futbol al sequer, per jugar en les bicicletes amb la resta de "fallerets", per pasar un diumenge en la gent de la comissio.
No fa molt, tambe pasabem els diumenges al Cau, no al graner ni al sequer, sino on el tenim ara, pero, ves a saber perque (tal volta perque la gent te mes coses avui en dia, mes compromisos, mes festa els dissabtes de nit,...) esta perdent-se el anar a la paella i pasar un dia mes en la gent de la Falla.

Mires la Plaça Jaume I, i els seus voltants. El "Pam pa ya", la peluqueria i les cotxeres del voltant que foren molt de temps el nostre Cau, on tocaba Capicua, recordeu?, mires la cristaleria que tambe alberga el nostre Cau un temps...,i recordes.
Recordes quan l'ubicacio del monument era al mig de la plaça, el cerdet agafat en cordes per culpa del vent, recordes la barraca que es podia entrar dins i fer-te un refresc o una cervessa, vore el Loro en terra degut a la ploguda d'aquell any, que no ens dona tregua i no poguerem fer ni una desfilada, el famos "Jurassic Park", i jajajajajaja, recordes el dia que tinguerem que eixir corrents del Cau perque algu volia començar la mascleta de Sant Josep avans d'hora.
Les plantades falleres... eren llarguissimes, tots esperant, homens, dones, xiquets. Per mi, era un dels dies mes importants de la Festa. Avans les plantades les feiem per la nit, quan tots els fallers havien acabat de treballar, i s'allargaben fins a altes hores de la matinada, pero amb molta il.lussio alli estavem, espectants, mirant la grua com acabava d'acoplar el remat central, moment el que esclatavem tots en un gran aplaudiment i significava que la feia ja estava feta, aixi que, tots cap a casa, menys els homens que tenien que acabar de plantar la falla, i a dormir. Jo personalment, no m'adormia fins que el meu pare entraba a casa i m'aseguraba que el Monument ja estava acabant, i sols tenia ganes que es fera mati per vore'l cami cap l'escola.

I els viatges de la comissio? El famos viatge a Port Aventura, el primer que es feia a la nostra comissio, on gaudirem d'un dia inolvidable, on gent de la Falla i de fora d'ella poguerem pasar uns molt bons moments al Parc d'atraccions. Despres es va fer un a Terra Mitica, i a partir d'ahi, sols "amagos" i alguns grups que s'han organitzat un cap de setmana, pero, "de poca gente"...

Be, tot aço son xicotets records, que me fan vore que el temps canvia, que la gent dona mes o menys importancia a les coses, i que situacions, que podrien fer que hi haguera un poc mes d'unio entre els membres de la comissio, situacions que ens podrien ajudar a fer mes falla, van perdent-se poc a poc per culpa de tots, per culpa que ningu es preocupa per organitzar aquestes trobades, i el que es mes, per la desidia de tots nosaltres, els quals tenim altres compromisos, altres preocupacions, altres feines...

Comentaris

unrodabars ha dit…
Estas que t'en ixes amic....

Jo moltes coses de les que tu parles no les he viscut,ho recorde de anar per les nits al ball o de pasar-me a vorer algun amic faller...

Me sonen totes perque me les has contat tu,la veritat es que sempre que els fallers fem algo en comú ens ho passem de P.M.: perqué serà??

Som com una segona familia al cap i al fi
Amic fep ha dit…
Bueno, hi han moltes mes... Tal volta, dema, la bena melancolica me pege per parlar de les orquestres que han pasat per la nostra comissio...
Carla ha dit…
Hola!!
Jo apenes m'enrecorde de lo que dius,nose si encara no seria fallera o massa menuda per enrecordar-me...
Del viatge a Terra mítica, de la falla del Jurassic...d'eixes coses si, i de quan plantaven la falla per la nit i estavem tots sentats per on podiem i baixavem mantes, pq ja eren altes hores de la nit i feia una rasca...
pero de l'ubicació del casal...crec q soles l'he conegut on estem ara i al costat del sol.
Podries contar més coses sobre l'historia de la falla...està interesant.
finita ha dit…
Mol volgut fep , yo si que se de lo que parles ,perque moltes de les coses, que dius per no dir totes , estaba yo . Parles de les voltes que ancambiat de casal de cuan estaben en el sol que felisos, "que chicotechs ", ¿tanrrecordes ?.An pasat molls añs pero la familia fallera no para . Parles tambe de les orquestes, sempre mos ambulgut llevar tot lo que tenin, mos llevaren CAP Y CUA la ronda . Lo que nos mos han llevan guan pagat a prau de ór , pero no ha pogut ningu en la falla el PORTAL som una falla gran pese aquien pese, este añ tambe ananat a per la nostra charanga y san fet en ella , pero asegut per la bona fé dels falleros ,que no pensaben que pasaria lo que ha pasat, encara que yo eudia ha tot hora y no me feren cas . Bueno cariño estic molt contenta de llechir el teu article, de vore que tot lo pasat, no ha segut tan mal, que tots chunts podem seguir sent una falla forta ,que podem estar ells mes machors y ells mes chovens chunts ,en alegria que cuant tingam un problema solusionarlo y parlarlo.Adios soc finita perque com en el corrau soc Paquita.Un beset Finita
Amic fep ha dit…
Jejejejeje, si que es veritat que has estat en tot...
Anònim ha dit…
Xe fep que article te dic que jo sense ser faller de ixa falla els recors apareixen de sobte i que a mes de un li hauras ficat el nuc en la gola, en una paraula aboronador.
No cambies!!!
San-vala ha dit…
Gran article amic fep, per a mi els records sempre són positius. Si són bons per disfrutar i riuret mentres els recordes i si són roins per aprendre d'ells. La veritat es que lleguint l'article m'ha entrat enveja sana, ja que jo no he disfrutat com tú d'una infància totalment fallera.

Per cert, crec que a este Castellano li moles, no més fa que fer-te la pelota. Ara quant puga liu contaré al teu novio bloger San karrega per a què estiga al loro i vigile a este Castellano, jejejejeje
Anònim ha dit…
Ei collons xaval com tens tanta memoria..

No has contat el dia que venia a actuar LA OSA,"La BURRA de Sueca",que al menuts ens deixaren en casa,i tots voliem anar i els pares que no que no,jajajaja.

Jo del que m'enrrecorde es del joc que feiem despres de l'orquesta,el de a vore qui aguantava mes sense dormir hasta l'hora de la desperta,en aquell sofa que hi havia alli baix de l'escala,i d com alguns acabaven dormint dalt l'escenari al costat de la bateria i damunt d'una alfombra que tenia mes merda,i quant algun gracios que encara li durava la mona,no de nosaltres si no dels majors es ficava a fer soroll i no els deixava descansar,i nosaltres cap alli al conviet,en aquell casal el del graner de Sol disfrutavem com lo que erem xiquets.

En aquell temps hi havia una colla gran de fallerets,alguns seguim i altres estan en altres comissions amigues,pero seguim guardant un gran record i el millor es haver-ho viscut.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.