Penjem banderetes???!!!

Es una llastima, que poc a poc, la tradicio de la "penjada de banderes", estiga en cap a caiguda. Cada vegada es menys la gent que s'interessa per aquesta activitat dins de la comissio fallera, que tans bons ratos ens ha fet pasar a la gent "veterana", i en aixo no voldria dir "major", d'aquesta comissio.

Hen fique un poc trist quan, a data d'avui, als carrers de la meua barriada encara no hi ha ninguna bandera penjada. Pense en tot aço quan cami del treball, observe que altres comissions falleres del meu poble ja han penjat les seues banderes, o estan en el fet, adornant ja alguns carrers, xillant al nostre poble que les Falles estan a la volta del canto.
En trobe un poc molest quan he passat pel Cau Faller aquesta setmana i tenim pocs intrepits treballant en l'elaboracio de les banderetes, perque, si no ho savie-ho, avans de penjar-les hi ha que fer-les, i vos ho asegure, es una dura feina la de l'elaboracio.

Tinc un bon record de la penjada de banderes fa molts anys. Quan la colla que penjava aquest signe de determinacio de territori faller, cada dia que pasava eren mes, ja que la veu de les "animalades" i de les "trastades" que se feien, corria com l'aigua d'un riu en ple desgelament.
Normalment estavem tota la setmana al Cau fent les tires de banderes, i guardabem al divendres per sortir en colla, encara que durant la setmana, tambe hi havia una xicoteta "avansadilla" que ens anava llevant feina de davant, el divendres era mes divertisio que altra cosa...
El divendres, despres de la reunio, agafaben unes quantes botelles de licor, generalment conyac, cassalla i whisky, per conbatir eixa gelor que hi faria al nostre poble al voltant de les dos de la matinada, hora en la que els intrepits penjadors encara estariem al carrer, fent la nostra feina.

Els mes jovens, o els mes en forma, eren els que pujaven a l'escala. De ves en quant algu es quedava a mitjan carrer, dalt d'algun balco, perque el company de torn li havia llevat l'escala. Tambe hem tingut algun xicotet accident, algun despiste del "aguantador", que feia que l'escala i el escalant anaren "fora ball", amb la sort de que mai li ha passat res greu a ningu.
Algun xicotet encontre en veïns, que no s'adonaven que erem els penjadors de banderes, i de sobte tenien a algu al seu balco, amb el respectiu crid d'isteria i nerviosisme que provocaba una "persona non grata" a la casa d'algu. En fi, moltes anecdotes que podrien plenar un bon llibret faller, basat en vivencies de la penjada de banderes.

Aquest xicotet recordari no es per comparar el avans i el ara, sino per a que penseu que aquells que no haveu realitzat mai aquesta activitat fallera, esteu perdent-se altra part de la festa, una part que uneix a una comissio, una part divertida i en la que es pot gaudir molt i de valent, una part mes de les Falles...

Comentaris

San-vala ha dit…
Bon dia amics i amigues portalers, quanta raó tens amic fep. La penjada de banderes es una activitat molt divertida on es produeixen moltes anècdotes divertides i el rius molt, es creen llaços d'amistat més forts entre els fallers...

Esta setmana dona goig anar al cau les xicones i dones confecionam els trajes per a la cavalgata i nosaltres uns sortim a penjar banderes i altres confecionant-les...

Açò es falla...
unrodabars ha dit…
La veritat que la penjà de banderes es una feina molt divertida.....

llunt del que podriem pensar,que es pesat per haver de pujar a l'escala....

Je Fep demà a penjar banderes,tu i jo mano a mano....
Amic fep ha dit…
ale va, per mi...

Li vaig plantejar a la colla de la bandera de eixir un divendres de nit, despres de la reunio, per recordar i rememorar vells temps... si voleu que siga aquest divendres, tot es parlar-se.

En tota la setmana no he pogut anar al cau, i avui imposible, aixi que, a vore si al menys en passe un ratet i preparem el tema per a dema.

Per cert Roda, avui en quedat no?
Anònim ha dit…
seria genial k poguerem kedar divendres pa penjar banderes. Si se va jo tambe anire
Lidia ha dit…
Si que teniu raó, a la meua falla passa el mateix, ara ja no pengen banderes per tot el barri, ara sols pengen dos o tres filetes davant de casa la fallera major i la infantil i punto.

La veritat es que jo quan es feia era menuda, així que no he participat mai d'aqueta activitat, que no estaria mai tornar a aventurar-se penjant banderes...


www.fallacasadalonso.com
unrodabars ha dit…
nosaltres seguim penjant tota la barriada,però quan a hores d'ara ja hi ha fala que te quasi tot fet,nosaltres estem començant.....
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.