Bon dia Fallers i Falleres del portal

Ja s’han acabat les festes falleres i com be sabeu es hora dels agraïments.

El divendres de la setmana passada no vaig voler alçar-me i parlar, ja que pense que era l’hora de les mares ( i no de la Pantoja, jejejeje). A part, tenia pensat fer un escrit ací.
Abans voldria compartir amb vosaltres els meus records de falles, des de el primer fins l'ultim acte.

El nomenament, que calor que passarem, en el mes de juliol i el cau ple de gom a gom.

Un mesos després celebrarem la proclamacio sopar al cau i, “sorpresa”, Paula Grau al micro, Paula, Paula, Paula quanta faeneta te donat aquest any. Unes pareules molt boniques i plenes de sentiment. Unes llagrimetes i uns agraïments per a la familia. I barra lliure, ¡¡¡¡ ací no deixarem ni gota ¡¡¡¡.

Arriba gener i venen els playbacks. Pau, paupau, paupaupau o 1-2-3-4-5-6-7-8 kamekame. Tot un trionf. Sobre tot el meu novio Alvaro tocant el saxo en la canço de la mostra.

Arriba la setmana espectacular dels cartells. Per fi tota la gent ve a casa. Taula parada i ale festeta. I pengem el cartel

ACÍ VIU LA FALLERA MAJOR DEL PORTAL 2009

MARIA PLANELLS PEREZ


Presentació. El dia mes bonic, després de Sant Josep. Moltes sorpreses moltes emocions. Paula i Saul fent de presentadors. I Sorpresa Sonia, Sandra i Pascual que me dedicaren unes paraules molt boniques. Pa tancar l’acte el meu germà Jose Blas fent de Mantenedors, gitano que vergonya. I desprès ball. Voldria donar-li les gracies als meus pares per el regal que me varen fer duguent als dolçainers per a tocar-me la muixaranga. També voldria donar les gracies a tots aquells fallers, i no fallers, que prepararen la presentació, l’escenari, les llums, el decorat, tot, tot, tot, per a un dia tant meravellós.

Paelles. Esmorzar sorpresa, xaranga, i tots els fallers celebrant-ho. Les paelles molt bones. Que cuiners que tenim en el portal, no podrem queixar-nos dels dinars mes espectaculars i variats que hem tingut aquest any. I desprès de paelles i una miqueta avançada, ninot indultat i presentació del perelló, ahi es nada.

Calvalgata del ninot, anul·lada, la substituïm per torradeta, boqueró i mistela. i el cau tot el dia ple de fallers fent festa, al mal temps bona cara.


I a l’endemà cavalcada infaltil. D’ací me tinc que enrecordar de les meues nebodes i el meu nebot que anaven disfressats.

Cavalgata del ninot, ara si. Disfresses espectaculars, ¡¡¡les nostres!!!. Com espectacular va ser la festa que organitzarem per el carrer sequial, Go, cau,i..... no m’enrecorde de res mes.

Repartida de llibrets primera cercavila per la barriada. Ja era hora de lluir la falla per la nostra barriada

Setmana de prefalles. Dinars i sopars al cau. Una bona setmana gastronómica que preparava víctor ( a l’any que ve víctor provaré l’arròs caldós amb pato de la tirà, que el meu novio diu que pegà una fartà de por.¡¡¡ Serà bonico !!!).

I arribem a la setmana fallera. Que curta.

Dissabte plantar la falla, desperta i dia dels menuts, Fallers d’honor. I el diumenge torraeta,

El dia 16 comença espectacular amb la desperta clandestina, esmorzar al mercat i viatge a valencia, pero de cop i volta ens posarem tristos al conèixer la noticia de l’ingrés de Paco al hospital. Paco:Moltes gracies a tu i a finin per tot aquest any. I ara a cuidar-te. ¡¡¡ Finin Que se cuide!!!

Per la nit celebrarem el sopar de la fallera major amb Marcos “ el roget” fent les funcions de president. Per la meua part crec que el sopar es quedà molt be. I a ballar

I ballarem el 17 i el 18. visites als iaiets pel matí, i per la vesprada, missa inclosa. Ball de disfresses. I a dormir. Despertades, visita de cortesia, ball... uf ja no puc.

I arriba el 19 Sant Josep, amb febra i totalment dolorida, però fins al final, que falles son tot el any, pero intensament tres dies. Ací podeu vore que encara podia mantindrem dreta a la cremà de la falla.


I cremarem la falla. I s'acaba. El silenci torna el dia 20 de març.

Per acabar voldria donar les gracies a totes i a tots el fallers de la falla del Portal. Als 320 i pico fallers, majors i menuts, que espere, gaudiren la setmana fallera tant com jo.


A la junta voldria agrair-los la dedicació i el treball fet al llarg de l’any per a que la setmana de falles eixira perfecta.

A Andrea i a William que han estat uns bons companys de regnat, i a les seues famílies, pares i mares. Moltes gracies a tots.

A Paula Grau, la meua amiga. Gracies per tot, bàsicament. Tant a tu com a la teua família.

Voldria agrair al meu novío la paciència que ha tingut aquestos dies, per no dir mesos que hem estat abduïts per la falla.

I com no a la meua família, pares, germans, cunyades, nebots, tios, cosí, ......

Especialment voldria donar-li un agraïment especial a Marcos que ha estat un molt bon president. Roget has realitzat la tasca de president millor impossible, tenint en conter que agafares el carrec amb urgència i de forma inesperada, va eixir tot perfecte, de lujo. Moltes gracies Marcos.

Des de el meu punt de vista han estat unes festes molt bones, des de el primer coet, passant per la xaranga, fins a la cremà. Ha estat un orgull dur la banda de Fallera major del Portal 2009.


I ...

Moltes Gracies portalers
Maria Planells i Perez
* foto Pau franco

Comentaris

PIUS JOSEP ha dit…
maria crec que parle de part meva i de molta jent de la junta.em fet tot el que podiem perque tot eixira el millor posible i res et faltara a tu ni a la teva familia i estagereu felisos i sense cap problema.tambe donarte les gracies a tu i a tota la familia planells-perez per tot el que eu fet i que vos a eixit jenial.AAHHHHHH se moblidava.els trajes preciosos.ENORABONA PER TOT MARIA!!!!!!!!I QUE VISCA NOSTRA FALLERA MAJOR DEL ANY 2009!!!!!SENYORETA MARIA PLANELLS I PEREZ!!!!!!!!!!!!
Anònim ha dit…
Marieta que vols que te digam, ho hem passat estupendament. Moltes alegries, moltes rises, moltes llagrimes i... ¡¡¡ molt de cançament¡¡¡. Aixo de tindre que anar a tot, correguent, la teu cunya, el xiquet, jo. Que somnolencia tot el dia. pero be...

Marieta ens ho hem passat molt be.
I la veritat es que no t'has queixat massa. ¡¡'Que quant vares ser fallera major infantil t'acasavem pel corredor de casa¡¡¡.

Au Adeu
K.
Amic fep ha dit…
Ei falleretes i fallerets!!!! Jo tambe he gaudit un monto enguany en falles, la veritat, entre la setmana gastronomica i la setmana de falles, que les Falleres Majors ens han cuidat un monto... mare meua la bascula!!!!! (no parlare del alcohol, aixo altre tema...)

Donar l'enhorabona a Maria, ens ha representat molt be, jo tambe recorde el seu regnat de F.M.I., com per a no recordar-lo!!!!! jajajajajajajajaja, pero tranquila Maria, aixo era l'edat, ara has demostrat que eres una gran fallera.

Per cert, tirare de menys eixe ratet a la cuina, amb els cuiners del llomellet i la tomaqueta... jajajajajajajajaja... ahi queda la cosa, entre nosaltres.

Be, moltes gracies i enhorabona a tota la familia Planells - Perez, i consecuentment, tambe donar l'enhorabona a Andrea i Willy, al igual que a tots els seus familiars.
Anònim ha dit…
hola, fallers i falleres.
Enhorabona Maria malegra saber q teu has pasat super be. Jo no he pogut estar en molts actes a la falla xo vos tenia en el pensament.

ha eixit tot perfecte inclus el temps ens ha acompanyat.
Enhorabona de nou i tambe gracies als teus pares i germans per com ens han rebut sempre a ta casa.

Per cert el sopar dels playbacks esta pendent eh!!!!!!!!!

YASMINA
Roget ha dit…
No Maria les gracies les hem de donar nosaltres d´haver gaudit d´una FM tan genial com tu, no t´has queixat de res, bueno de casi res(la misa jajaja) has disfrutat i t´has divertit com la q mes i no hi ha millor recompensa q vore q has disfrutat des del primer moment fins l´últim d´aquestes falles. Ademés ha sigut per a mi un plaer poder acompanyar-te durant els dies de falles, q per l´únic q ha sigut tacat ha sigut per les nombroses baixes q hem tingut en la falla durant aquests dies, principalment la del nostre presi Paco q ha realitzat una gran tasca durant aquests anys i q ha sigut una llastima q se perguera les falles d´aquesta manera.Això m´ha donat l´oportunitat i plaer de coneixer a una meravellosa persona. GRACIES A TU MARIA.
I com no tambe aprofitar per donar-los l´enhorabona a la familia Planells-Perez, Lleti-Belda i Azuaga-Rebull q han sigut un gran recolsament per q tot eixira be. Donar Gracies a tots els fallers i falleres q fan posible q sigam la millor falla de Sueca. I finalment a tota la gent de la junta q ha fet posible q tot eixira be. Gracies.
Amic fep ha dit…
te deixes a algu roig?... jejejejeje

Be Roig, en lo referent a la teua inesperada presidencia (va ser una llastima no gaudir de Paco i mes, pel fet), te recorde el que te vaig dir el dia de la crema, ahi queda.
AINAT ha dit…
Gracies Maria, Gracies de res. Els agraïments els tenim que donar nosaltres a la teua respectiva familia, com tb a la familia de Andrea i Willy. Han sigut unes falles molt bones, ens eu donat tot el que necesita una falla x gaudir com ningú d'aquesta festa q a tots ens agrada tant. M'alegra saber que has tingut un regnat inoblidable.
Enhorabona a la nostra fallera major de la falla del portal, que ho ha sabut portar tot tant be.
Gracies wapa.
Roget ha dit…
Gracies fep
Paula ha dit…
Jo no fa falta que diga res, perqué d'una manera o d'un altra ja ho he demostrat.
A Maria li e de donar les gracies per existir, que és la millor i que ha segut un grandísim plaer estar al seu costat en aquest any, (encara mos keden moltes presentacions per davant eh!!!).
A tu Roget dir-te que quant estavem cansades i decaigudes has segut l'alegria que ens ha revitalitzat, gràcies per estar ahi sempre!.
Com Maria be ha dit, m'ha donat molta faeneta, pero una faeneta que he fet perqué he volgut i amb molta il.lusió. Al ser la primera vegada que feia estes coses he necessitat l'ajuda de moltíssima gent, a tots ells MOLTES GRÀCIES, no sabeu com ho he valorat, gràcies.
A tots, enhorabona, ja que no hi han falles sense fallers!!!
Saül ha dit…
Maria has fet un bon resum de les falles, per a tu inoblidables i per a mi, gràcies a tu, també ho serán.
Jo he de confesar que la teua va ser la primera presentació que he vist, i damunt jo era per primera vegada presentador!, però va eixir molt bé.
Fallers enhorabona per fer realitat el somni d'una gran Fallera Major!

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.