Falla el Portal vs La Cafra... ??????

Bueno, bueno, bueno...

Como esta el temita!!!! Vaig posar el enllaç amb la Falla el Mercat per a que Fallers de la meua comissio sapigueren el que passa, ja que no van a les reunions, i degut als comentaris de gent de la comissio he trobat en la pagina web de la Cafra el següent:

Un tal "el oé oé", diu al forum:

"...He llegit els comentaris de les webs de les falles Portal i Mercat que el meu cosinet havia posat els enllaços. La veritat és que m´han sorprés moltíssim. Parlen de nosaltres!!! jo no parle de mi i els altres ho fan! Molt interesant. Açò m´ha portat a 3 reflexions que volia compartir amb vosaltres :

1- El rotllet de xaranga bona que hem pres, que a molts vos fliparà, a mi no em mola. Mireu els comentariets de les webs de les falles: esperen que justifiquem a les expectatives, els diners. El sol fet que parlen de nosaltres i que vagen a analitzar amb lupa el treball que fem ja no mola. Si passàrem desapercebuts seriem molt més lliures.

2- Que estem en perill d´oblidar, gràcies al Pare Sant Antoni encara no ha passat, que el motiu principal de la nostra colla és passar-s´ho bé. Els diners i l´honor deurien de ser un efecte colateral. La música, si algú di ha estat, ja està oblidada. Però estos van guanyant força. Jo açò sempre ho tinc present.

3- La reacció de la gent del Portal és ben trista. És la típica reacció de l´empresari cacic que es veu moralment justificat de tirar a un treballador al carrer quan no rendix (lògic) però que es veu amb el dret de retindre al treballador, com a una cosa pròpia, fins i tot quan este acaba el contracte. I que senten la necessitat de que li s´han de besar els granets del cul en senyal de gratificació.Algú pensa que si enguany havérem fallat no ens haveren tirat en una patada al carrer? Venga hombre, venga..."

Doncs be, pels que seguiu el forum aquest, ja estareu informats, pero als que no ho seguiu, com aci podeu respondre sense tindre que estar registrat, vos faig participe del comentari, per si voleu dir alguna cosa...

Desde la meua opinio, en el primer i segon comentari te molta rao, el tercer comentari no el compartire, perque ell (si es la persona que pense que es, ja que oe oe es anonim) al igual que jo i molta mes gent de la comissio, sabem que la forma no ha sigut la correcta... no es veritat?

Comentaris

Amic fep ha dit…
Amic oe oe:

Per mi, haveu estat aquest any un poc mes "desbrafats" que els anys anteriors... com el primer, ningun. En aixo no vull dir que no tocareu, alguns mes que altres, i tu ho saps, pero musica hi havia...

Haveu cumplit? Alguna vegada no, te recorde que el dia de la Presentacio eixirem del Cau Faller mig hora despres i sense xaranga... tambe te recorde que el contracte que es firma el passat any, i el anterior parlava de 15 musics en els actes, i si vols, ens remitim als videos i contem...

En tot aço, el que vull dir-te es que, pense que en altra comissio, seria prou motiu per deixar de confiar en una xaranga, i nosaltres, la nostra junta, vos digue que continuareu... no es aixi?

Ara parlem de la forma. Si la xaranga vol acabar enguany, esta en el seu dret, pero es te que dir el dia 20 de març, per nosaltres anar fent gestions. El que no es pot dir es al mes de maig, quedant en un principi en que es continua i "anant a oferir-se" a altres comissions. Aixo pense, que es el que mes critica la gent d'aquesta comissio.

En fi, ja te dic, estic totalment d'acord al teu primer comentari, i trobe totalment fora de lloc el tercer...
unrodabars ha dit…
Entrar a desbarrar seria el més facil,no amic??

El empresari cacic pense que no és el que li puja el jornal al seu treballador i li dona més vacacions...

a més en quin lloc de treball es treballa en la botella de casalla baix del braç??

No fem demagogia barata,et citaré a tu mateix: "VENGA HOMBRE,VENGA..."
Amic fep ha dit…
Seria el mes facil Rodabars, per lo tant, el anterior, per mi, sera el primer i ultim comentari que fare aci sobre el tema...
...... ha dit…
Parlar ara de lo que han fet o no, si han cumplit o no, si han estat unes persones responsables amb el contracte o no, no te cap sentit. Per part de la falla del Portal estes persones han cobrat, han menjat, han begut i els hem fet particeps de la festa com uns fallers mes.
la xanga te que saber que venen a treballar, i que per aixo hi ha una relacio contractual. La unica queixa que podem tindre es el fet d'haver-nos dit que si que firmaven. Pero el home que es home, a part de aparentar-ho, te que ser-ho i quant dona la paraula mantenir-la. Tal volta els amos de la xaranga de la cafrà son del pensament que " l'home que es home igual diu que si, que diu que no".
Adeu
Anònim ha dit…
jo no se qui es "oe,oe" pero en compte d'arreglaro esa enbrutant-ho mes, sols dir que el que te que fer es callar-se la boca si no sap del que parla i ficar-se a dir destrellats sense to ni so, amagant-se darrere un pseudonim i fent quedar mal a la nostra falla, que es la que any darrere any a fet mes del que ha pogut per a que es quedaren, Jo ho senc molt que se digen estes tonteries per que jo sempre els he defes i tinc amics en la xaranga i hem sap mal que la relacio xaranga/falla s'acave aixi.
Anònim ha dit…
Veig que no els ha sentat be sentir alguna que altra veritat.

Jo crec que en aquesta falla tenim prou clar que quan s'acaba el contracte s'acaba la relació, però el que tothom ha de tindre clar es la paraula. Això que es diu i motles vegades no es respecta. Si en la xaranga diuen que aquest any estan buscant opcions nosaltres ho hem de respectar, perque ells tenen el mateix dret que nosaltres a canviar. Però si ens diuen o ens donen a entendre que van a seguir han fet molt mal en buscar d'amagat al millor postor.

Amb açò no vull dir que siguen mala gent o mals músics. Tocant son molt bons i no se si han actuat en mala fe, però no ho han acabat de fer be. Podrien haver eixit de la falla amb la cara ben alta i ser tots tan amics.
Anònim ha dit…
Bona vesprada amics.

Sòc un músic de la xaranga La Cafrà: em diuen Àlvar, toque el saxo tenor i porte el pèl llarg. Supose que em conegueu no?

Escric perquè no m'agrada el to que ha pres esta polèmica, i perquè voldria dir-vos algunes coses al voltant de com ha passat tot, almenys des del meu punt de vista.

En primer lloc, i com ja he apuntat a la pàgina web de la nostra xaranga, em sap mal que les coses hagen derivat cap a esta situació, ja que hi ha molta gent a la Falla del Portal a la que aprecie de veres, i com també ja he dit, durant estos anys s'haveu portat amb nosaltres d'un mode immillorable, donant-nos tota la vostra confiança i fent-nos sentir tan de casa com possiblement en ninguna altra falla ho havien fet abans.

En segon lloc, m’agradaria fer un reconeiximent a la junta de la falla, a Paco, i sobretot a Juanjo, el Roig i Pio, amb els que tenim més confiança per la seua relació amb Fortaleny, i que en tot moment ens han obert les portes per a que continuàrem a la vostra Falla, i que possiblement siguen els que més decebuts hagen quedat per la nostra decisió.

I parlant de la decisió, m'agradaria exposar el nostre punt de vista: crec que ja fa almenys 15 anys que alguns dels components de la xaranga toquem en falles; hem tocat a la falla de Fortaleny, a 4 falles diferents a Cullera i els últims 3 anys al Portal. Tenim un poc d’experiència i quasi sempre sol passar el mateix, el primer anys ens ho passem de puta mare i la gent de la falla està supercontenta, el segon s’aguanta el tiró del primer, i a partir del tercer any, possiblement per que ens avorrim de vore les mateixes cares, perquè la gent es cansa de les nostres animalades (ja sabeu com ens agrada la cassalla) o pel que siga, la il•lusió comença a decaure. Si algú pensa que ho fem per diners s’equivoca, perquè per sort o per desgràcia la majoria de la xaranga tenim altres dedicacions, i per a nosaltres tocar és una diversió igual que per a vosaltres és formar part de la falla, i el dia que es convertisca en una obligació o que ho fem per diners deixarem de tocar.

Seguint amb la història, va ser així com enguany després de les falles ens va arribar alguna que altra oferta d’altres comissions (alguns sabreu que l’any passat ja en rebutjàrem una de la Bernat Alinyo) i alguns vàrem pensar que possiblement seria el moment de canviar (qui sap si a l’any que ve s’haguéreu cansat de nosaltres i no haguérem tingut altra oferta?). Finalment fa un parell de setmanes l’oferta va ser ferma, i a la xaranga per votació vam elegir canviar de falla (per 7 vots a favor i 6 en contra). El que a mi també m’ha sabut mal, i crec que és el que més vos ha irritat, ha sigut el tema d’anar marejant la perdiu, però com supose que si ho jutgeu en gelat comprendreu, no anàvem a dir-vos que ens n’anàvem i que l’oferta que ens feren al final no ens havera agradat, ja que tots sabeu com funcionen les falles i el dia 20 de març no es pot decidir res, més quan a una falla, com al Mercat, hi ha canvi de junta i les coses que decidixen han de sentir-se recolzades per la majoria de la falla.

Pel que alguns comenteu sobre que “donàrem la paraula de que ens anàvem a quedar”, és possible que individualment alguns de nosaltres en conversacions en època de falles vos comentàrem que segurament ens quedàrem l’any que ve, ja que com ja he dit abans en tot moment ens hem sentit molt be a la vostra falla i no podíem demanar res més, però al final cada membre de la xaranga té els seus contactes, les seues espectatives i la seua opció personal, i la decisió final com ja he comentat més amunt, és de la xaranga en conjunt, i no de ninguna persona en particular, per tant no crec que siga lògic que ens acuseu de donar la paraula, perquè la paraula de la xaranga no és la d’una persona sinó la de tots.

En quant als comentaris del membre de la nostra xaranga “el oé oé” m’agradaria en primer moment demanar disculpes si vos han molestat, però com a descàrrec he de dir que nosaltres usem el nostre fòrum com a comunicació interna, ja que en només en contades ocasions han participat persones de fora de la xaranga, i supose que quan va escriure això en cap cas pensava que algú de la vostra falla ho anara a llegir, i en quant al to i les paraules emprades si pegueu una miradeta per la resta del fòrum voreu que no és que siguem molt delicats en el nostre vocabulari.

Be, i ja per acabar tota esta parrafada, simplement espere que esta falsa polèmica es tanque prompte. Nosaltres ens enduguem un gran record dels nostres anys al Portal, de les històries que hem viscut junts, i de tots els amics que hem fet. Espere que vosaltres penseu el mateix i que a l’any que ve ens pogam fer una cassalleta per a riure’ns de tot açò. Va, i si fa falta la pague jo!!!

XARANGA LA CAFRÀ

P.D.: Igual que li donareu difusió a les paraules de l'amic "el oé oé" espere que a este escrit li doneu almenys la mateixa importància.
Amic fep ha dit…
Bona vesprada amic Alvar.

Es d'alavar les teues paraules i que algun membre de la xaranga es decidira a explicar la seua visio dels fets, que tan es nota, no es molt diferent a la nostra.

Personalment, si, m'ha ofes molt el llenguatge utilitzat per aquest membre de la vostra xaranga, pero, com crec que se qui es, perque jo soc una de les persones que seguix el vostre forum, tal volta no se si tindre en compter eixe vocabulari i expresions utilitzades, o , tindreles molt en compter...

Pense igual que tu, la paraula de un membre no es la paraula d'una xaranga, pero tambe tens que comprendre que no es el mateix començar a buscar una xaranga al mes de març que al mes de juny, que es una de les coses que ens ha molestat, al menys a mi.

Com havera sigut al reves? que haverem sigut nosaltres qui ha aquestos dies vos haveren dit que no anaveu a continuar? Dons de vegades, hi ha que ficar-se al altre lloc per entendre les coses, i en lloc de realitzar comentaris com el del teu company, intentar ser conciliador, diplomatic i quedar com un senyor com acaves de fer tu.

Dius que la xaranga s'aburreix i que no es el mateix que al principi, i que inclos els fallers ens podem cansar, i es aixi, pero los coses tenen que quedar clares desde el principi, i no jugar en dos assos baix la manega, que es la manera que pense, i estaras d'acord en mi, que es la que haveu actuat. A mes, tinc coneixement, i comeixement fiable i veridic de que no anat una comissio a per vosaltres, sino que ja desde avans de les falles 2008, vosaltres ja teniu en ment canviar d'aires i anaveu tantejant altres comissions falleres de Sueca. Aleshores, si es aixi, lo mes sensat havera tingut que ser que el dia 20 de març acavara la relacio Portal - Cafra, i no acavar ara en juny.

Personalment, i ja te dic, parle per mi mateix, i si ens vejem algun dia per ahi, ens fem una cervesseta i ho parlem, o una cassalleta, igual tinc, pense que ja arrivat a tres messos de acavar-se falles, lo mes sensat havera sigut cumplir un any mes, conforme es queda en alguns membres, i al proper any cares noves.
Anònim ha dit…
Ie Alvar acaves de quedar com un senyor, i ja era hora que algu de la vostra xaranga ficara trellat a les animalaes que s'havien dit per part del inutil del "oe,oe" que ja liu dire jo dema a la cara el que pense d'ell. Ara el que no ens pots negar es que mos la heu clavat hasta el fondo i que vosaltres ja teniu la faena asegura per a l'any que ve, pero nosaltres ara ens tenim que apretar les rosques per trobar una altra xaranga i a estes altures vorem el que trobem. Pero be, que tenim que fer.
Anònim ha dit…
Ie Alvar acaves de quedar com un senyor, i ja era hora que algu de la vostra xaranga ficara trellat a les animalaes que s'havien dit per part del inutil del "oe,oe" que ja liu dire jo dema a la cara el que pense d'ell. Ara el que no ens pots negar es que mos la heu clavat hasta el fondo i que vosaltres ja teniu la faena asegura per a l'any que ve, pero nosaltres ara ens tenim que apretar les rosques per trobar una altra xaranga i a estes altures vorem el que trobem. Pero be, que tenim que fer.
Anònim ha dit…
Abans de tancar definitivament el tema voldria dir jo també la meua.
Igual com el meu cosí Àlvar, jo també toque el saxo tenor, em diuen Tibu i en el fòrum de la xaranga signe com el oé oé.

Abans de res volia assumir tot el que Àlvar ha dit abans i fer meues les seues paraules.

Però la intenció a l´escriure ací era per demanar les més sinceres disculpes per a la gent del Portal que he ofés. Res més lluny de la meua intenció és la de crear-me la més mínima enemistat amb ningú de vosaltres, especialment a la gent amb la que tinc una relació d´anys. Unes relacions que valore.

Com ja s´ha dit, el to de les paraules ha estat desafortunat, és de veres. No seré jo qui diga que no. Però heu de compendre quin és to emprat en fòrum nostre. Si es trau de context perd la naturalesa de la intenció. Allí va tot a base de destrellats. I tampoc em pensava que ningú de vosaltres ho llegiria mai i us poguereu ofendre.

Vaig ser precisament jo qui parlà amb Juanjo i li vaig dir la decisió que haviem pres de canviar d´aires. I sé com li va sentar a ell i al President. Però recorde molt bé també el que em va dir al final: que li sabia molt mal, sobretot, que ens n´aràrem perquè ens apreciava i ens considerava els seus amics. I així li ho vaig transmitir als meus companys. A mi m´agradà molt això que em digué i és el record que em quedarà del Portal junt a totes les rises d´estos tres anys. Però això no vull, i vaig a evitar-ho, que quede cap llaga entre nosaltres. I menys encara per culpa meua.

Per això us ho torne a dir: Demane de tot cor als amics del Portal que accepteu les meues disculpes ( i al Roig que demà no em mate).

Tibu.
ola a tots, llegint tot açò, m`agradaria opinar a mi tambe de l`asunt.
He segut una nova incorporació en la percusió aquest any a la xaranga i sincerament parlant i amb la mà al cor, les meves impresions foren que em vaig sentir com un faller mes, pero no un faller mes, sinó un faller de tota la vida com també vaig notar una entrega de la xaranga cap a la falla fora de lo normal intèrnament parlan en la xaranga, els meus companys estaven entregats totalment a la falla i de lo mes pagats respecte el comportament dels fallers, pero hi ha que entendre i comprendre sempre les decicions i postures de tots. I ahí es on jo volia anar a parar,anem a ficar les coses al seu lloc, hi han escrits de els fallers que no cuadren en les seves postures. Abans de començar dir que la desició que s`ha pres no ha segut tan tardana i hi ha que compendre que aquesta desició no ha sigut tan fàcil de prendre per a la xaranga. Encara queda molt per davant i ne se de segur que si algú de nosaltres consegueix algun contacta d`alguna xaranga bona no duptarà en donar el nom d`aquesta falla. Bé a lo que anavem.
En el moment que la noticia s`ha estés els comentaris del membres de la falla sobre la xaranga han segut totalment contraris a les vostres postures que realment heu sentit. Per qué criticarnos i dir que ja no notocarem com els altres anys i lavostra intenció era que tornàrem a l`any que vé?
Espere que aquests comentaris igual que els del oéoé només hagen sigUt ràbies de pensar que aquestos moments tan agradables, feliços y emotius que heu pasat tots juns tenien ja el seu fi.
Que sapiga tota la falla del portal que la xaranga la cafrà vos té com a la falla mes fallera de tota valencia. Vosaltres els fallers sabreu el sentit que envolta la paraula falla no? en aquesta falla segur.
I que quede clar també per a alguns que pensen que es per els diners, tot el que es cobrarà de mes en l`altra falla estarà invertit en nun component nou de la xaranga, els xornalers de la música seguiran cobrant el mateix.
UN ABRAÇ MOLT FORT PER A TOTS.
Carlos Miragall ha dit…
Portalers, si trobeu 2 xarangues m'aviseu, que a nosaltres també ens fa falta una. Jejeje. No diré el que opine perquè, com deia el oé oé, qualsevol comentari tret del seu context perd la naturalesa de la intenció.

Ànim i endavant!

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.