LES DISFRESSES ALS CAUS FALLERS *


* Article escrit per Almu


Hola, primer de tot hem vaig a presentar per als que no hem coneguen. Sóc Almu membre de la Falla El Portal des de fa aproximadament 10 anys, ací en la foto hem podeu veure!!!

Vos vaig a contar la història. Tot comença quan es crea aquest blog de la Falla. Fa ui exactament una setmana vaig entrar a la pagina web de la falla i vaig vore que s’havia creat un blog, vaig pensar ostras que bona idea. Vaig entrar i vaig vore que ja hi havien alguns articles escrits, i vaig pensar açò es tipo el foro però un poquet mes seriós. Pos si així es, però lo bo ve ara. Al dia següent entre al blog (que ja me l’havia ficat com a “Favoritos”) i veig que la meua benvolguda cosina Carla havia escrit un GRAN article i de seguida pensi Almu ves pensant títol que no tardaràs tu molt en escriure, i així va ser. Al dia següent el meu amic, que també (com diu Carla) sempre hem convida a tot, hem va dir Almu ves preparant un article que el dilluns te toca publicar-lo. Li va costar convèncer-me però mira al final hem vaig ficar a pensar i vaig trobar un títol: LES DISFRESSES ALS CAUS FALLERS.

Es un tema que a mi m’agrada molt, ja que m’encanta disfressar-me i per aquest motiu he decidit parlar d’ açò. En falles es molt típic disfressar-se, inclús m’atreviria a dir que els tres dies de Falles anem disfressats. Penseu-ho be i voreu, quan es vestim de fallers o de falleres ens disfressem però aquesta disfressa no és una disfressa normal i corrent, sinó que és una disfressa molt molt especial.

Per altra banda, el dia de la Cavalcada del Ninot, ahi si que es una disfressa com toca, en tota regla, ahi s’ha vist de tot, s’han vist golfistes (no golfos), obrers, pirates, policies, etc de tot (com en les cases riques). Quan falta un mes o menys per a la cavalcada comencen tots a parlar sobre la disfressa. La típica frase: “De que ens disfressem este any...?” Ningú ho sap, la gent comença a desesperar pq tots volen saber-ho ja, x anar preparant cosetes. Però clar no es tan fàcil, no és sols una disfressa, sinó que és una disfressa acompanyada d’una critica!! Però i el dia de la Cavalcada del Ninot de mati. Tots estem nerviosos dinant al cau esperant que es faça hora per anar cada quadrilleta a una casa a disfressar-se i anar calfant motors.

Després un altre dia de disfresses, nit de Halloween, aquest dia jo disfrute i crec q alguns també(sols recordar a Pau l’any passat disfressat de “X” asustant als xiquets i no tan xiquets).Som pocs els que disfrutem disfressant-se, ja que la participació de la gent es molt molt baixa (de 100 persones que hi haurien al cau 20 anirien disfressades(molt fort!!!!)).
I per últim, el segon dia de ball al cau que se suposa que es Nit de Disfresses. Jo destararia d’aquest dia la poca participació de la gent (= que en Halloween). Però be no passa res, els que ens disfressem gaudim de la nit. Aquesta nit ens la podríem currar més(es una proposta), podríem fer concurs amb premis avore si la gent així si que participa.
Es podria parlar molt més referent a les disfresses, però veig que ja esteu adormint-se cara l’ordinador així que ja hi ha prou.

Be amics, ja hi ha prou per a este article, al pròxim més. Espere que us haja agradat el meu primer article. Espere comentaris!!!

Comentaris

Amic fep ha dit…
Jejejejejejeje... Almu i el rulo no va a parar, conforme haveu publicat tu i Carla, aniran caiguent mes...

Sobre el article, molt bo, molt bon tema el que has tocat. M'agrada molt la teua proposta de donar-li mes bombo a la nit de disfresses del Cau, i totalment d'acord en tu en el tema de Halloween. Jo al proper any, pel compter que me te ficare algo de la meua part...

Primer i no ultim article. Enhorabona, m'agradat molt, i no m'he dormit davant el ordinador. Gracies.
Xuso ha dit…
Enhorabona Almu, per la teua estrena com a articulista... la veritat és que pareix que duf¡gues fent-ho tota la vida, perquè has escrit un gran article!!!

La festa de les disfresses al cau, cada vegada esta agafant més participació, a la meua falla (Cervantes), fem un xicotet concurs intern, que cada vegada té més participació i la gent cada any es supera amb les disfresses, tant col·lectives com individuals...

Amic fep, si que tenies raó quan deies que al Portal teniueu una bona cantera d'articulistes, eh?? ja van eixint.

enhorabona!!!
San-vala ha dit…
Molt be Almu, gran article, eres de la meua escola, llarget però amb molt de sentit i fàcil d'entendre. Ara com diuen tots ajudar a la teua falla a portar el blog endavant i EL RULO QUE NO PARE!!!!, enhorobona per l'article...

Ara anem a parlar del mateix...

Quanta raó tens en que la gent no s'involucra en els disfreses... En la Cavalgata del Ninot si, però cada volta són menys gent la que es fa el traje, ja hi ha prou que el compra i això tampoc en mola, perquè el que fa falla es aquell que queda al cau per copiar-se el patró i anar tots iguals, quedar per anar al xocolatero a comprar complements... això es falla.

En quant a lo de la nit dels disfraços el done tota la raó a l meua falla pasa el mateix, ixa nit sempre són els mateixos els que surten disfresats i quatre gats deurien fer algò per canviar esta dinamica negativa...

I com tú deies donar premis es una bona idea...
Carla ha dit…
Ay Almu!!!!
Pronte tenies que caure tu també!!jajaja.
M'agradat molt i tens tota la rao, este any ja mos inventarem algo per fer que participen, encara que mira en halloween tot el que ferem i la gent...res de res, però bueno ho intentarem.
Per cert ves pensant alguna disfressa original per a este any, que em de superar la de pasapalabra.
Amic fep ha dit…
Ei, proposta per a les delegades de Festes...

A la setmana fallera, I Concurs Faller de Disfresses.
Anònim ha dit…
Aixó de disfressar-se es complicat, a tot el mon no li agrada, nosaltres aquest any ha segut el primer en fer la festa Halloween, i erem pocs disfressats, si mireu la nostra web en les fotos de Halloween ho voreu, jo per fer la gràcia me vaig disfressar.
Lo que encara no m'explique, com un dia de la setmana fallera de l'any passat anarem tota la falla disfressada, era la nit del foc, la nit abans a San Josep, des del primer dia de la setmana fallera s'anava dient que hauriem d'anar tots amb disfressa a sopar, jo no m'ho creia,i la veritat es que es va conseguir, tota la falla se'n va anar disfressada a vore la nit del foc, ens varem quedar en tota la gent que hi havia mirant-ho, je je je, a vore si este any es repetix.
unrodabars ha dit…
Bo Almu,felicitats i gracies per escriure,ara ja sabeu "el rulo no pot parar",jeje.

Tens molta raó en que a la gent li costa disfressar-se,jo la 2º nit al cau sempre em dic:enguany pegue el colp i després m'entra "perro" i no ho faig....

A vore si enguany m'anime.....
I en halloween tambe és un conter pendent que tinc....
Anònim ha dit…
molt be ALMU! jo en la meua falla sóc la delega de festes, i aquest any he organitzat concurs de disfresses, la veritat es que la gent ha col.laborat moltíssim, seu ha currat molt, heu duien en complet secret, va ser molt difícil triar als guanyadors, i encara més difícils comprar els regals, peró ha segut molt divertit, alguns inclús volíen fer-me chantaje..x a que els donara el premit.Nosaltres ens disfressem el 1º dia de ball, i crec que es el dia que agarrem el pet mes gran.
Anònim ha dit…
Enhorabona pel blog!
Després de fer un poc de porpaganda al blog de la meua falla(Cervantes) he decidit fer-vos una visiteta.
Aquesta idea del blog sé que continuarà endavant coneguent com sou els fallers del Portal.
Ja sé que la festa de Halloween vaquedar molt bé encara que no vaig poder anar per comprobar-ho de primera mà.
Jo com diu Xuso a la meua falla fem concurs de disfresses i és tot un èxit.
A més tenim la nit del barret que consisteix en cadscú portar un barret original en entrar a sopar.
Vos anime a que conegau esta festa nostra i si vos agrada també la pugau organitzar.
unrodabars ha dit…
Si que me l'han comentat sambori,vos recorde el meu germanet es faller de Cervantes,i em pareix una festa simpatica i sencilla per a fer això exactament "festa",costa molt menys ficar-se un "gorro" que una disfressa sencera.

Gracies per col.laborar,jeje
rocio ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
rocio ha dit…
Hola Almu, molt bon article, a mi m'agraden molt les disfresses.
Ací si que puc dir que la meua comissió per a la cavalcada fa molt bon treball, amb bones critiques i bones disfresses, i com diu San-Vala, artesans¡¡¡
La nit de disfresses al cau cada any te millor acceptació, 3 amics i jo som uns dels que fa molts anys que no fallem, quasi sempre em eixit amb disfresses d’altres comissions, però lo divertit es vestir-se del que sigua.
Anònim ha dit…
Primer que res saludar als fallers del Portal.
Rodabars estas equivocat en això de que costa menys posar-se un gorro que una disfresa sencera. Te conte, la meua cuadrilla fallera i jo li dediquem molt més de temps al barret que a la disfresa i que te conten els barrets que hem presentat al concurs...
Ja te ensenyaré algunes fotos per a que vegues l´èxit que va tindre en la nostra falla lo dels barrets, ademés de la originalitat que tenen les cuadrilles per a dissenyar-lo.
Anònim ha dit…
Jejejejeje........,Almu ja t'has estrenat,primer Carla despres tu,molt be.

Molt bon article,i molta rao que tens,per cert enhorabona per la festa de Halloween ho he vist en les fotos seu passarieu bomba.

Aixina donant meneo al Blog ja que la web estava una mica parada per no dir del tot,,,,,.

Enhorabona i que no tarde el proxim article,au.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.