I a tu que t’agrada??

Vull fer un escrit ,companys de la falla el portal, per a vore si aneu participant del “blog”.

Volia parlar-vos o millor dit preguntar-vos que és el que més vos agrada de les festes falleres,be siga durant l’any o durant la traca final d’eixos tres dies de falles en que passem pel foc tot el que ens ha costat un any de sacrificis d’arreplegar.

Imagineu-se el que pensen els que venen de fora:”Hi ha que ser masoca”.

Bo a lo que anem…..
Imagine que hi hauran de vosaltres que preferireu la falla durant l’any ,eixes reunions dels Divendres,el soparet d’aixelleta,cafenet ,xarraeta posterior,xamelà…..

Ben cert que altres preferireu altres actes més emotius com la proclamació o la presentació que per a mi auna molt be el que és l’essència de la festa,la cercavila prèvia per la barriada (inclòs de vegades molt més llunt )després eixa exaltació de nostres noves reines de la festa i la despedida de les que s’en van després d’haver representat la comissió durant tot un any.

Si ,podria ser un dels actes que més m’agrada,he de reconèixer que durant els anys he anat trovant-li el gustet fins el punt de disfrutar molt el dia de la presentació.
Al principi de més jove per a mi era un acte “soporifero” que intentava evitar visitant algun bar de la contornà,ja sabeu unrodabars,jeje.

Altres preferireu actes com els fallers d’honor quan compartiu amb amics i familiars que no són de la comissió la vostra falla.

Les paelles del sindicat on ens reunim en companys d’altres falles per compartir el mateix recinte i alguna xarradeta abans de menjar-se les paelles que els més sacrificats de la nostra falla ens preparen mentre altres…...ejem,ejem……ens engarrofem.

La cavalcada del ninot referent per als més joves com un dels dies de les falles a Sueca més divertit,per a mi fins fa ben poc “el dia D”(la gran garrofa) que hui comença a cansar-me un poc,estaré fent-me vell??

El rallye humorístic,un acte del que no he participat mai però que de segur que a vistes dels meus companys fallers de Sueca deu ser la mar de divertit,jo a voreu davant la lealtad i a fer-me alguna cervesseta recuperadora.

I ja entrem com un “elefant a una caxarreria” a la setmana de falles,cercaviles per la barriada a diari els tres últims dies,la visita al asil,la “inacabable” visita de cortesia,altre dels actes en el que ja em vec justet d’acabar.

Bo després de soltar-vos el rotllo d’un persianero(que és lo que sóc) vos vaig a dir que és el que més m’agrada a mi.
Jo em quede amb qualsevol passacarrer de mati vestit de faller per la nostra barriada,disfrutant de la gent que viu de veritat la festa,que te igual haver-se gitat a les 7 del mati,que no haver-se gitat.


Em quede amb això i vos he de dir que jo fins fa més o menys 5 anys m’els perdia quasi tots .
De veritat per a mi es el que més val la pena,el solet, la cervesseta ,arreplegar a les falleres ,que records…..


I a tu que t’agrada??

Comentaris

Xuso ha dit…
Collo rodabars m'estan entrant ganes ja de viure tots estos actes, però sense dubte, coïncidixc amb tu, els pasacarrers amb el solet, les ulleretes, una casalleta i 2 cervessotes frescotes, és el millor remei per a recuperar-se del dia anterior,.

Sempre acompanyat pels piscolàbits de las Falleres Majors. Per a mí lo millor i lo més lluïdor, els passacarrers dels matins. (jo ploga, trone o pedregue, no me'n perd cap). Ara això sí les ulleres de sol les vaig triar amb un tamany considerable (per a a amagar-me darrere d'elles) jajajaja!!!!!!!
Amic fep ha dit…
Bon dia a tots...

365 dies, aixo es el que m'agrada de les Falles...

Tot te el seu encant. Te el seu encant les reunions del divendres, la tertulia, el follo, les decissions, etc...

Te el seu encant les paelles dels diumenges, el xamelo, el cubatetes de despres, la cervessota d'avans...

Te el seu encant el Nomenament, la Proclamacio, la Presentacio... comencen les Falles!!!!!

I que dir de la setmana fallera?
Hi ha que gaudir de tots els actes, hi ha que gaudir de la nit, hi ha que gaudir dels i en els companys... en fi, me quede en tot.
San-vala ha dit…
Este novio bloger meu s'ha soltat...

Que vols que el diga, jo sóc de l'opinió del fep jo en quede en tot i si en dones a triar. En quede amb el dia referint-me als tres dies de falles prefereix no anar al ball o gitar-me prompte, jejejejejejejejeje que perdren un pasacarrer de matí o la Visita a l'asil o una ofrenda... el dia sempre es diferent, la nit no es sempre igual però molt pareguda...

¿I que en digueu de les despertades? que no les heu comentat, a mi no m'agraden els coets, però utilitze les despertades per agafar forces es dir no balle vaig darrere donant masclets al meu inseparable Paquito Cavaller...

I durant l'any es quant es fa falla, quant arregles el món faller en ixes divagacions dels divendres acompanyades de un Samuel Samuelson, en les Proclamacions, Presentacions, Fallers d'Honor es veuen als autèntics fallers que seu curren per la seua comisió...

Voleu rollo pues digueuliu al "persianero"
San Karrega ha dit…
Doncs a mi (i dieu-me conservador) el dia que més m'agrada es el de Sant Josep, l'ofrena més concretament...
Després de tres dies "a todo meter", el cos aguant a dures penes, i ens enfilem tots en formació i tranquilets cap al convent...

La gent cansada però al pie del cañon, mires cap a rere i els veus a tots, traent pit, i recordant el que em fet els ultims tres dies...

La music sona i es més bonica que mai, i et doens compte que sabem estar a la festa ia la compostura...

Per ami, el timid blanceig de molts de nosltres i les xiulaetes dels pasodobles que sonen son conse que m'ompli i molt...

De vegades l'emoció no em deixa de parlar i els que més ho sentim tenim la sensació de que ho em aconseguit un any més, laa feina ha valgut la pena...

A la fi, quan enfilem el carrer mare de deu i es veu el convent al final, l'alegria contesa pot arrivar a floreixer i molts son els ulls que s'empanyen lleugerament i encara t'omoplis més... I quan arrives i creus que ja s'ha acavat, recordes que tens encara un monument al que pegar-li foc, i desitges per una banda sentir la caloreta del foc i per altra, nostlagia i tristessa doncs encara tardaràs a tornar a viure tres dies d'infart...

Que voelu que vos diga, soc faller i no ho puc evitar
Amic fep ha dit…
Impresionant amic, estic totalment d'acord en tu. El dia mes bonic de tota la setmana fallera...

A mes, veus la cara de tots els companys i companyes, que no podem mes, pero ahi estan, acavant l'any.

I que me dius de la Cremà?

Fent l'ultim esforç per arrivar al Monument, agafante als companys per poder continuar dret, vore la cara de la Fallera Major, amb la llagrimeta que s'asoma, en fi...

I lo millor de tot, la tipica frase: "... Aço ja ha acavat...", a la qual jo sempre conteste: "... si, acava de començar..."
Xuso ha dit…
Xussss, encara estic tremolant. Has descrit el dia 19, maravellosament, desde els sentiments que sentim els que som fallers....

...però si hi ha algo que no et deixa parlar, no li tires la culpa a l'emoció!!! jajajajaja
San Karrega ha dit…
Serà del PAracetamol?!!! JAJAJAJA
unrodabars ha dit…
Ah! a mi tambe m'ha agradat la descripció del dia de Sant Josep,però el pelota és el Fep
Amic fep ha dit…
Tu figura, desde que t'han fet blavet, estas molt cresqut, no?

Mira que tinc recursos i tornaras a ser morenet... i no es cap amenaça, es realitat.
rocio ha dit…
I collo els comentaris el feu articles xavals¡¡¡

A mi m'agrà tot, nit, mati, vesprà, pasacarrer, discomibil, traje fallera, disfressa, gener, febrer, març... mentres estas en la teua gent dona igual hora i lloc, jo sempre estare agust i amb un sonriure. Mare meua em queden 9 dies per vestir-me de falleretaaaa¡¡¡¡
Anònim ha dit…
no se perque decidirme, perque esperes cada acte de falles en tanta ilusio i tantes ganes, que per a mi tots els dies son bonics, encara que si tinguera que triar, elegiria els tres dies de falles, jo tambe sóc de les que ix tots els matins, de vegades mamare esta vestinme i jo una agonia, un malestar, un dolor de cap, pero es arribar al casal i se te pasa tot.
Anònim ha dit…
Bueno..... a mi lo que m'agrada....
Aixó es molt complicat de respondre, no sabria dir el que mes m'agrada, ja que m'agrada tot,anar a reunions tot l'any, ajuntar-se en els de la falla, els dumenges de l'any en dinarets, proclamacions, presentacions, teatres, cercaviles, les nits de la setmana, l'ofrena, les despertades, el concurs de cartes,la cavalgada, les dinaetes i les sopadetes al casal, les vetlaes de falla, les discusions a les reunions, el passacarrer informal, les paelles del Ricard, l'asil, la visita a les falles, les cacaues papes i tramusos que acaven en tots els estomacs,la misa de Sant Josep, les mascletades,la nit del faller, la nit del foc,i sobretot la cremada, la nit mes bonica en què el foc acava en tot un any de feina, es que tot te el seu encant.
I per últim, la novetat, webs i blogs fallers, ahi si que estic enganxada.
Jo me quede en tot el que estiga relacionat en falles, a tot el que faja la falla, allí m'apunte jo, i este any ademés, a tot lo que vaja la fallera major d'Oliva, allà aniré jo.
Mira que m'agrada el comboi, a tot m'apunte.
La veritat es que no se en quin acte me quedaria, hi han que m'agrada més que altres, aixó esta clar, pero es que a tot assisteix, sempre i quant no tinga res que m'ho impedixca,es que m'agrada tot.
I ja comencem les falles, les proclamacions ja han passat, la presentació de la fallera major d'Oliva ja està ahi, el dia 1 de desembre, i en conseqüència totes les presentacions darrere, i en acavar les presentacions ja van acte darrere acte fins a la nit de Sant Josep.
QUE GANES JA ESTAN AHI LES FALLES!!!
I en més ganes este any, ja que torne a ser cort d'honor de la fallera major d'Oliva, QUIN TRAFEC!!!
Salutacions.
Anònim ha dit…
cuantes falleres sou de la cort?
Anònim ha dit…
Antigament eren dos falleres per falla, per tant erem 5 falles a Oliva, 10 components de cort,l'any 2002, quan vaig ser jo cort d'honor, ja en varem ser sols 8, perque havia una falla que va escasa de gent. Ara som 6 falles a Oliva,deuriem ser 12 pero la cosa continua igual de mal, este any no s'havia presentat ningú, la Junta Local anava buscant falleres, i com la fallera major i jo coincidirem el 2002 en la cort i ferem molta amistat, vingueren varies vegades a buscar-me, al final la Junta Local va conseguir 6 per a la cort, pero bueno, ens ho passarem molt be, perque aquest any han introduit els acompanyants, així que els novios ens acompanyaran en tots els actes.
Ací en Sueca quantes sou en la cort??
Anònim ha dit…
aci en sueca son la fallera major y la fallera major infantil de cada falla. I també hi hà vegades que no hi han.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.