CANVI CLIMÀTIC

Bon dia, ja estic ací un altra vegada, he pensat vaig a escriure ja, que ja estic fent-ho lleget i el meu amic el Plato (esque no me ix dir-te amic fep) em renegarà.

Bueno de lo que vaig a parlar-vos està vegada no és sobre res de FALLES, ho senc, però hi ha un tema molt important que m'està rondant pel cap desde fa temps i com no trove cap lloc on expresar-lo, pues mira el dic ací i au.

Del que volia parlar-vos és de algo que ara està molt present a les noticies, documentals...EL CANVI CLIMÀTIC, sé que igual molta gent està molt farta de sentir-ho, però...com he dit avans fa molt de temps que estic algo asusta en lo que pot passar, però crec que no estava concienciada en tot açò encara, van ser estos dies passats quan vaig començar a pensar en els remeis que podriem possar per a que no ocorreguera (encara que crec que es un poc tard, però bueno, sempre podrem remediar algo, per xicoteta que siga la nostra llavor).

Tot començà quan vaig arrivar als Països Baixos i vaig veure la forma de vida dels ciutadans d'allí, són molt respetuosos amb la naturalesa, la gent allí va en bici a tots els llocs, a tots! ploga, pedregue o neve, sempre van en bici.
Vas pels carrers i apenes veus cap cotxe, ni parking per als quals, sols hi han parking per a bicicletes en tots els llocs, a l'entrada dels pubs, a les parades del bus, a la parada del tren...allí les bicis tenen preferència front als cotxes, hi han hasta rotondes per a bicis!! casi casi com a valència, veritat?

Ademés altres més coses que també ajudarien com per ejemple quan vas a comprar, si dús vidre per a reciclar el donen un ticket amb descomptes per al supermercat, també les llums dels polígols industrials són morades de molt baix consum (jo tot açò de les llums no ho entenc molt, però ho preguntí a la gent del poble i em digueren que era per això). Altra cosa que també tenen és que el transport públic per als habitants de les ciutats es gratuït.

Bueno después de pegar-vos la palissa ben pega, res dir-vos que hi ha que fer algo per canviar-ho, per xicotet que siga com es diu per ací "tota pedra fa pared", concienciar-nos del que està passant i trobar alguna solució.

A l'altra intentaré fer un escrit més alegre, però necessitava escriure açò.

Comentaris

Amic fep ha dit…
Bon dia a tots i totes!!!!

Avui es un gran dia, el nostre primer col.laborador, en aquest cas, col.laboradora, pescada d'entre els fallers de la comissio ja ha començat a volar sola.

Ja vos vaig presentar a Carla, que va fer el seu primer article al blog parlant de la Falla, doncs avui publica este article ella sola!!!!! (mireu la firma)

Enhorabona, gran article sobre un tema candent, que perque no, tambe podem tractar aci.

M'alegre Carla, esperem altre article, ara que ja eres "escriptora profesional del blog".

Gente!!!!! Animeu-se!!!!!!! El blog es de tots i per a tots!!!!!!
unrodabars ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
unrodabars ha dit…
Bo el que ha eliminat el comentari era jo,tranquils coses meues....

Carla enhorabona ja eres blava!!!

Com diu el Plato aci anem a escriure un poc les inquietuts nostres,falleres,socials,mediambientals....etc,etc.

Bon article,en la linea de la joventut de hui en dia compromes amb el medi ambient;)
Anònim ha dit…
Molt bo,, el article Carla es un tema punter que ens te que preocupar a tots grans,menuts,fallers i no fallers.

Una cosseta vosaltres tambe anaveu amb bici(ay Indurain)?,je je je..

Ale fins l'altre,au.
Carla ha dit…
Veges si anavem en bici, ahi si no vas en bici no eres ningú!!
Tu imaginat de festa i en bici...pa morir-se, però es molt divertit, el rius durant tot el cami!!
Amic fep ha dit…
Jo no ho vec Carla, de festa i en bici??!!

Mes d'un bac, segur...
Anònim ha dit…
Hola!!!!

Mireu a Carleta que forta que va, publicant ja ella soletes articles!!!!jejej

El tema que has tractat me mola molt Carla!!!!

La gent d'aci no esta gens concienciada amb el medi ambient, i hi ha que fer algo per a que la gent actue front a aquest canvi climàtic tan perillós, que canvie contums prejudicials per al medi ambient, no anar a pixar amb el coxe... no ficar els aires acondicionats a 35 graus...etc.

Mira este mati mateix, he passat per l'ajuntament de València, i me donat conter que a la Sra. Rita no l'importa una merda el medi ambient. Ha ficat(ella no, persupost) bombetes de Nadal en totes les parts de l'ajuntament per a que faça "guapet", en la façana del propi ajuntament, en els pilars de l'ajuntament, de part a part dels carrers, en la plaçeta de l'ajuntament, i fins i tot als arbers i a les palmaeres!!! Ale Rita contaminemmmmmmmmmm!!!!!

Be pos avore si ens seveix d'algo aquest article de Carla!!

PD: Jo ja vaig en bicis a quasi tots els lloc(costum que agafi d'anar a Bèlgica i a Irlanda!!!)

Besos!!!
Anònim ha dit…
Ahmm per cert!!!!

Si que es pot anar de festa i amb bici!!!!

Algun que altre bac segur!!!

Intenteu-ho!!!
rojuel ha dit…
És cert, estic totalment d'acord amb tu, crec que la gent no està concienciada, es tracta d'un tema molt important i és necessari que tothom aporte el seu granet d'arena. Gran article, Carla, enhorabona, a vore si agafem exemple de la gent de per allà.

Entrades populars d'aquest blog

Felicitació amb retard....

Molt al meu pesar....

Escrit d'agraïment de la nostra Fallera Major.